Simona Ionescu / Redactor Șef

Vladimir Putin, urmărit de trecut. Ce legături are președintele Rusiei cu o tânără de 17 ani

Vladimir Putin, urmărit de trecut. Ce legături are președintele Rusiei cu o tânără de 17 ani
O tânără rusoaică a pretins că are legături de sânge cu nimeni altul decât Vladimir Putin. Ea visează să trăiască în Londra sau New York.

Yelizaveta Vladimirovna Krivonogikh, în vârstă de 17 ani, a pretins că este fiica lui Vladimir Putin. Mama tinerei, cu care se presupune că președintele ar fi întreținut relații intime în trecut, deține o mică parte din Rossiya Bank, care a fost sancționată de Occident după anexarea Crimeei în 2014, pentru legăturile sale cu elita politică a Rusiei. 

„Yelizaveta Vladimirovna Krivonogikh, seamănă izbitor cu președintele rus”, scrie presa din Rusia, preluată de Daily Mail. 

Fosta presupusă parteneră a lui Putin, extrem de bogată

Valoarea totală a proprietăților și activelor comerciale deținute de Svetlana Krivonogikh (mama tinerei) în Moscova, Sankt Petersburg și orașul stațiune Soci sunt estimate la 7,7 miliarde de ruble, ceea ce înseamnă 102 milioane de dolari.

Presa din Rusia spune că a obținut copii ale documentelor – probabil un certificat de naștere – în care tatăl adolescentei este identificat doar cu patronimicul ei – Vladimirovna.

Asemănarea dintre Vladimir Putin și Yelizaveta Vladimirovna Krivonogikh

Un software de recunoaștere facială ar fi arătat o asemănare de 70,44% între Putin și tânăra Krivonogikh și o potrivire de 75%.

„Putem trage concluzia că ar putea fi rude”, spune un om de știință în informatica vizuală, Hassan Ugail.

Proekt, o publicație din Rusia, a anunțat că nu va publica fotografii cu Yelizaveta Krivonogikh, care s-a născut în 2003 și ar fi trăit sub un nume de familie diferit în ultimii ani. Adolescenta și-ar fi șters fotografiile care îi arătau fața de pe rețelele sociale.

De asemenea, publicația spune că Svetlana Krivonogikh a promis că îl va contacta pe corespondentul său, dar nu a făcut-o niciodată, iar acesta nu a mai reușit să ia legătura cu ea.

Vladimir Putin se iubea cu o menajeră

Relația lui Putin cu Krivonogikh ar fi început în anii ’90, înainte ca acesta să devină președinte, Proekt spunând că a obținut informația de la două surse apropiate. Ea a lucrat ca menajeră și a locuit într-un apartament banal înainte de a se muta în una din cele mai luxoase reședințe din Sankt Petersburg. Relația s-a încheiat, probabil, „aproape de finalul ultimului deceniu”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că a fost întrebat anterior despre Krivonogikh, dar că nu știe nimic despre ea.

„Da, am fost întrebat despre acest nume, dar nu am auzit niciodată nimic despre el și nu știu nimic. Este pentru prima dată când aud de o astfel de femeie și nu vă pot spune nimic despre asta”, a declarat pentru presă Peskov, în urma materialului publicat miercuri de Proekt.

Putin, care a divorțat din 2013, a evitat în repetate rânduri să confirme sau să infirme zvonurile potrivit cărora ar fi tatăl endocrinologului Maria Vorontsova și al managerului Katerina Tikhonova.

Exclusiv. Poliția Română îl caută, iar fugarul Dragoș Săvulescu e la Hollywood, face film

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre