Simona Ionescu / Redactor Șef

Acești români vor primi bani de la stat din două în două luni

Acești români vor primi bani de la stat din două în două luni
Pentru mulți dintre români voucherele primite  din partea statului sunt salvatoare. Cei care beneficiază de ajutor pentru alimente au un motiv de liniște în plus. S-a stabilit algoritmul după care vor beneficia de ajutor, iar acesta se va întinde pe durata întregului an.

Anumiți români vor primi bani de la stat din două în două luni. Este vorba de voucherele pentru alimente. Prima tranşă de 250 de lei pe cardurile sociale în noul an se va acorda în luna februarie. Având în vedere că anul trecut banii erau virați între datele de 10 și 15 ale lunii, în 2024 este cel mai probabil ca sumele să fie virate respectând aceeași perioadă.

Reprezentanții Guvernului au decis că valoarea tichetelor nu se va modifica în 2024, astfel că beneficiarii vor primi tot câte 250 de lei o dată la două luni. Chiar dacă intenția este ca acest ajutor să fie unul care se acordă mai mulți ani la rând, în viitor, sumele vor fi diminuate. În următorii trei ani, suma urmează să se reducă la jumătate astfel că beneficiarii vor primi, din două în două luni, doar câte 125 de lei.

Voucherele pentru alimente se acordă din două în două luni

Voucherele pentru alimente fac parte din programul „Sprijin pentru România”. Beneficiarii primesc, o dată la două luni, suma de 250 de lei, pentru a achiziționa alimente sau mese calde.

Acest ajutor este oferit pensionarilor din sistemul public de pensii, pensionarilor care se află în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarilor de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special care sunt achitate de casele teritoriale de pensii. În cazul acestora, veniturile lunare pe care le realizează nu trebuie să fie mai mari de 1.700 de lei.

Acest ajutor mai este oferit atât adulților cât și copiilor care sunt încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, dacă veniturile lunare proprii realizate nu depășesc 1.700 de lei.

O altă categorie care primește acest ajutor este cea a familiilor care au în întreținere minim doi copii. În cazul acestora veniturile lunare realizate nu trebuie să depășească suma de 675 de lei, pe membru de familie. De asemenea, beneficiază de acest ajutor și familiile monoparentale, dacă veniturile lunare pe membru de familie nu depășesc 675 de lei. Sprijinul financiar se mai acordă și familiilor și persoanelor singure care au stabilit dreptul la ajutorul social, informează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Conform instituției, după acordarea primelor vouchere pentru alimente luna viitoare, beneficiarii vor continua să primească ajutor din partea statului și în lunile aprilie, iunie, august, octombrie și decembrie.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre