Simona Ionescu / Redactor Șef

Vremea schimbă foaia. Ce se va întâmpla cu temperaturile până la sfârșitul lunii și început de august

Vremea schimbă foaia. Ce se va întâmpla cu temperaturile până la sfârșitul lunii și început de august
După o perioadă în care temperaturile au luat-o razna, meteorologii anunță schimbări ale vremii.

După data de 27 iulie, vremea va intra într-un proces de răcire. Iată cât va dura.

Potrivit informațiilor oferite de specialiști, temperaturile nu vor mai depăși 34 de grade Celsius. În Banat, după două zile de temperaturi sufocante, se vor înregistra temperaturi chiar și de 24 de grade Celsius. Dar după această zi, vremea se va încălzi din nou, dar temperaturile vor urca până spre 31 de grade Celsius.

Urmează o altă perioadă cu o scădere până la valori de 28 – 29 de grade la început, apoi se va reveni la o medie de 32 de grade, după data de 4 august. Crește probabilitatea de ploi spre sfârșitul lunii iulie și începutul lui august.

Ce se va întâmpla în Crișana

Primele două zile ale intervalului, vremea va ajunge la 35 de grade, iar în 27 iulie temperaturile scad până la 22 de grade Celsius. Până în dimineața zilei de 27 iulie, vor fi rafale de vânt, descărcări electrice, averse şi izolat grindină. După această zi, vremea va avea tendință de încălzire, temperaturile vor ajunge până la 30 de grade, iar media minimelor pentru a doua parte a intervalului sunt estimate valori de 15 – 16 grade.

Vremea schimbă drastic foaie

20 de grade în Transilvania

Trei zile caniculare și în Transilvania, când media temperaturilor vor atinge 34 grade Celsius. 27 iulie este ziua în care temperaturile scad foarte mult și vor ajunge la 20, maxim 22 de grade Celsius. La finalul săptămânii, vremea se va încălzi și se vor atinge maxime de 28 de grade Celsius. Pentru a doua săptămână, temperaturile vor crește până la 29 de grade Celsius. Minimele vor atinge valori de 14 grade, în a doua parte a intervalului.

Maxime de 20 de grade în Maramureș

Vremea va fi călduroasă și în Maramureș la începutul intervalului, când va atinge peste 32 de grade Celsius. Vremea se va răci și în această zonă pe 27 iulie, când maxima va fi de 20 de grade Celsius, dar își va reveni spre finalul săptămânii când va urca la 28 de grade Celsius. Până în dimineața zilei de 27 iulie, vor mai fi rafale de vânt, averse, descărcări electrice.

În Moldova, valul de căldură se va extinde în toată regiunea, astfel că media temperaturilor maxime va creşte de la 32 – 33 de grade în prima zi a intervalului, până la 35 – 36 de grade în zilele de marţi şi miercuri (25 şi 26 iulie).

Răcirea va fi semnificativă şi în această regiune, joi (27 iulie), când media maximelor va coborî la 24 de grade, însă până la finalul săptămânii se va încălzi şi se vor atinge maxime de 29 – 30 de grade, iar astfel de valori sunt caracteristice şi pentru a doua săptămână. Media minimelor termice va fi de 17 – 20 de grade în primele nopţi, va scădea la 13 – 14 grade în 28 şi 29 iulie, iar pentru a doua săptămână sunt estimate valori de 16 – 17 grade.

Temperaturi caniculare în următoarele două zile

În 25 şi 26 iulie pe arii relativ extinse vor fi fenomene asociate instabilităţii atmosferice (rafale de vânt, descărcări electrice, averse şi izolat grindină). Probabilitatea pentru ploi va creşte din nou spre sfârşitul lunii iulie şi la început de august.

În Dobrogea se va răcori în 27 și 28 iulie

În următoarele zile, în Dobrogea temperaturile vor ajunge până la 36 de grade Celsius, dar se va răcori în 27 iulie și 28 iulie, când media va fi de 28 de grade Celsius. Începutul lui august vine cu temperaturi de 30-32 de grade Celsius, cu nopți în care temperaturile vor ajunge la 19 grade Celsius. Sunt intensificări ale vântului și descărcări electrice și posibil grindină în noaptea de 26 spre 27 iulie.

40 de grade în Muntenia

Căldură sufocantă și în Muntenia, când vor fi înregistrate temperaturi chiar și 40 de grade Celsius. Pe 27 și 28 iulie însă, acestea scad până la 26-28 grade Celsius. Începutul lunii august vine însă cu o creștere a temperaturilor care vor atinge valori de 34 de grade Celsius, cu o medie noaptea de 16-17 grade Celsius. În noaptea dinspre 26 spre 27 iulie sunt posibile descărcări electrice, averse și intensificări ale vântului.

38 de grade în Oltenia

Nici Oltenia nu scapă de valul de căldură, când vor fi atinse chiar și 38 de grade Celsius, dar se va răci pe 27 iulie, când maximele vor fi de 26 de grade Celsius.

La finalul lunii iulie, vremea își revine și temperaturile ajung la valoarea de 30-33 de grade Celsius. 25-26 de grade vor fi înregistrate la munte, dar începând cu 27 iulie, media maximelor va coborî la 12 grade, în timp ce minimele vor fi chiar și de 6 grade. În zonele montane sunt posibile averse cu descărcări electrice și grindină.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre