Simona Ionescu / Redactor Șef

Vremea ne aduce surprize noi în următoarele săptămâni. Ultimele date de la meteorologii

Vremea ne aduce surprize noi în următoarele săptămâni. Ultimele date de la meteorologii
Ultimele două săptămâni ale lunii septembrie le fac viață frumoasă românilor. Ne așteaptă vreme bună, susțin meteorologii.

Până la sfârșitul lunii septembrie, meteorologii anunță vreme mai bună decât ne-am fi așteptat. Ne-au spus și ce temperaturi vom avea.

Potrivit informațiilor oferite de meteorologi, ne putem distra cât vrem în ultimele două săptămâni ale lunii, fără frica frigului. Și asta pentru că vom avea temperaturi ridicate, ca urmare a unui val de aer tropical care va afecta România. Temperaturi ce vor ajunge chiar și la peste 30 de grade.

33 de grade în aproape toate zonele țării

Cald va fi aproape în toată țara, cu precădere în Câmpia de Vest şi în Câmpia Română. Dar cele mai mari temperaturi se vor înregistra în Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova sunt zonele care vor înregistra cele mai ridicate valori, unde pot atinge 33 de grade Celsius.

Nu vor lipsi ploile

Din păcate însă, în unele zone ale țării își vor face apariția și ploile. „Marți 19 septembrie, vor fi averse însoţite de descărcări electrice în Maramureş, Transilvania, Crişana, Banat, Oltenia şi nordul Moldovei.

Ce aduce toamna până la sfârșitul lunii

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe arii restrânse se vor înregistra cantităţi de apă de peste 15…20 l/mp. În restul ţării, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare şi ploi izolate.” a declarat Oscar Stanciu, meteorolog.

Ce se va întâmpla în Crișana și Banat

În Banat și Crișana, locuitorii vor avea temperaturi situate între 26-28 de grade, cu minime între 4-16 grade. Între 24-25 septembrie va fi însă mai rece, cu posibilități de ploi. În perioada 19 septembrie – 1 octombrie, valorile termice se vor situa în jur de 26 de grade, iar în restul perioadei vor crește până la 29 de grade.

Vreme caldă și în Transilvania și Maramureș

Temperatura medie în Transilvania se va situa în jurul valorii de 22 de grade, dar va crește între 24-28 de grade, cu minime între 8-10 grade. Posibile averse vor fi între 19-20 septembrie dar și între 25-26 septembrie. Locuitorii Maramureșului se vor bucura de vreme caldă – 28 de grade, dar în data de 19 septembrie va fi mai frig. Minimele se vor situa între 12 – 14 grade.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre