Simona Ionescu / Redactor Șef

WhatsApp, anunț pentru miliardele de utilizatori. Ce se întâmplă cu mesajele lor

WhatsApp, anunț pentru miliardele de utilizatori. Ce se întâmplă cu mesajele lor
Whatsapp a anunțat din nou schimbări pentru miliardele de utilizatori. Aplicația face parte din conglomeratul Meta, deținut de Mark Zuckerberg și nu este la prima schimbare. De data aceasta veștile vizează direct mesajele.

WhatsApp făcut un anunț vizavi de mesajele transmise prin aplicație, care va afecta câteva miliarde de utilizatori. De când s-a lansat oficial în 2009, serviciul de chat WhatsApp a continuat să crească de la an la an. Începând cu anul 2014, aplicația face parte din conglomeratul Meta, care include și Facebook și Instagram. 

Conform statisticilor de anul acesta, WhatsApp are în jur de 2 miliarde de utilizatori activi lunar, iar numărul mesajul transmise într-o singură zi sare de 100 de miliarde.  Schimbarea vizată de Whatsapp este una mult așteptată și reprezintă o veste extraordinară, ținând cont de numărul uriaș al mesajelor transmise în orice secundă prin aplicație. În aproximativ două săptămâni, toți utilizatorii vor beneficia de modificările aduse. 

Whatsapp introduce filtre pentru accesarea mesajelor 

Este vorba despre o serie de îmbunătățiri aduse aplicației, mai exact de lansarea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcționalitate care seamănă cu ceea ce există de foarte mulți ani în Gmail.

WhatsApp are peste 2 miliarde de utilizatori activi lunar
Sursa foto: Backlinko.com

WhatsApp va avea 3 filtre – All (trad. Toate)  Unread (trad. Necitite)  și Groups (trad. Grupuri) pentru a afişa toate mesajele, doar pe cele necitite sau pe cele care provin de la grupuri de discuţii. Filtrul All nu aduce nimic nou, ci va afişa mesajele ca şi până acum. Unread va avea o funcţionalitate limitată, deoarece, oricum, discuţiile cu mesaje noi sunt afişate primele.

Filtrul pentru „Grupuri”, cel mai util 

Cea mai bună veste este filtrul pentru grupuri, care va avea opțiunea de a afișa doar discuțiile în care sunt mai mult de doi utilizatori, în cazul în care se dorește acest lucru. Se pare, însă, conform descoperirilor făcute de WABetainfo în codul aplicaţiei de Android, că WhatsApp are în lucru şi alte filtre, care vor oferi un control mai bun asupra mesajelor.

Noua facilitate a început deja să fie implementată şi va fi disponibilă tuturor celor peste două miliarde de utilizatori în următoarele două săptămâni.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre