Simona Ionescu / Redactor Șef

Ziua Moțiunii la Parlament. PSD are deja un nume pentru noul premier

Ziua Moțiunii la Parlament. PSD are deja un nume pentru noul premier
PSD urmează să depună, luni, 17 august, la Parlament, moţiunea de cenzură la adresa Cabinetului Orban. Ca să treacă, moțiunea de cenzură are nevoie de 233 de voturi ”pentru”. PSD are deja un nume de premier.

PSD urmează să depună, luni, 17 august, la Parlament, moţiunea de cenzură la adresa Cabinetului Orban intitulată ”Guvernul PNL – de la pandemie, la pandemită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor”. Este semnată de 202 parlamentari, tot grupul PSD.

Ziua Moțiunii la Parlament

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, lider interimar al PSD, a anunţat că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului va fi depusă în data de 17 august. Este atât de sigur că moțiunea va trece, încât Marcel Ciolacu a anunțat duminică seara, 16 august, că partidul a stabilit deja numele viitorului premier al PSD, dar nu îl spune.

Președintele interimar al PSD a spus, din nou, că PSD are suficiente voturi pentru a demite Guvernul. Conform aritmeticii parlamentare, moțiunea de cenzură ar putea fi adoptată cu peste 240 de voturi și este nevoie de 233 de voturi ”pentru”, scrie evz.ro.

„Pe 17 august, PSD va depune moţiunea de cenzură. Considerăm că e timpul să plecaţi acasă sau la puşcărie, în funcţie de faptele fiecăruia”, i-a transmis Marcel Ciolacu, în plenul Parlamentului, premierului Ludovic Orban, după ce acesta din urmă a prezentat raportul privind redeschiderea şcolilor şi alegerile locale din septembrie.

Moțiunea de cenzură la adresa Cabinetului Orban. Ce urmeză

„Un haos imens, cu o economie pusă la pământ şi cu şomaj galopant, asta este România după nouă luni de guvernare liberală, o ţară în derivă, cu un guvern cu zero credibilitate, un guvern în care miniştrii se contrazic unul pe celălalt spre disperarea românilor care nu mai înţeleg nimic”, a acuzat Marcel Ciolacu.

Duminică seara, la lansarea candidaţilor PSD în alegerile locale din septembrie, din Bucureşti, Marcel Ciolacu a susţinut că în cursul acestei săptămâni ar urma să fie citită moţiunea de cenzură şi să fie programate dezbaterea şi votul, scrie digi24.ro.

„În noaptea aceasta (16/17 august), echipa de la partid o să o finalizeze. Mâine (17 august), aşa cum am promis, o să o depunem. Se intitulează «Guvernul PNL – de la pandemie la pandemită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor». Este semnată de 202 parlamentari, tot grupul PSD”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Cred că, după citirea ei, nu vor mai exista forţe politice responsabile care să nu voteze moţiunea. Am cumulat tot – haosul din gestionarea pandemiei, lipsa de credibilitate a guvernului, sfidarea românilor prin tot felul de chermeze şi fraternizări cu interlopii, dezastrul economic, nerespectarea legilor privind alocaţiile, pensiile şi, mai nou, salariile profesorilor, ţinerea spitalelor închise, scăderea nivelului de trai şi furtul din banii românilor confirmat de raportul Curţii de Conturi”, a arătat liderul interimar al PSD.

Marcel Ciolacu a anunțat că, după adoptarea moţiunii de cenzură, PSD va merge la preşedintele României cu o propunere de prim-ministru.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre