Simona Ionescu / Redactor Șef

Ziua și tragedia. S-a stins o celebră voce din Italia. „A plecat o parte din viaţa noastră”

Ziua și tragedia. S-a stins o celebră voce din Italia. „A plecat o parte din viaţa noastră”
Au făcut furori în întreaga lume cu melodiile lor extraordinare, dar moartea nu iartă pe nimeni.

Italia e în lacrimi după ce l-a pierdut pe Franco Gatti de la formidabila formație Ricchi e Poveri.

Ziua și tragedia. S-a stins din viață o celebră voce din Italia. „A plecat o parte din viaţa noastră”

Potrivit informațiilor oferite de agenția Ansa, colegii din formația Ricchi e Poveri și familia a anunțat trecerea în neființă a lui Franco Gatti, membru al celebrului grup muzical. Mustață, așa cum era cunoscut, a murit la vârstade 80 de ani. „A plecat o parte din viaţa noastră. Ciao Franco!”, au spus aceștia.

Grupul a fost format inițial din Franco Gatti și Angelo Sotgiu

Iubita formație Ricchi e Poveri s-a născut în 1967, iar la început au fost doar două voci masculine extraordinare. E vorba de „mustaţa” Franco Gatti şi „blondul” Angelo Sotgiu. Ulterior li s-a alăturat și superbele Angela Brambati şi Marina Occhiena, dar în 1981, Occhiena, iar cei trei și-au continuat drumul în frumoasa lume a muzicii.

Franco Gatti a plecat din grup în 2016

Trupa a avut parte de mari succese internaţionale cu melodiile „Sarà perchè ti amo”, „Che sarà”, „Se m’innamoro”, „La prima cosa bella”, „Mamma Maria” sau „Voulez vous danser”. În  2016 însă, Franco Gatti a hotărât să plece din trupă pentru a fi alături de familia sa. A avut și un motiv foarte bine întemeiat: și-a pierdut fiul într-un mod dramatic.

Tânărul de doar 23 de ani a fost găsit fără viață în locuinţa sa din Nervi, în Genova. „Colegii și prietenii mei continuă să lucreze. M-am oprit, pentru că nu am mai putut urca cu bucurie pe scenă”, mărturisea, atunci, Franco Gatti.  Dar în 2020, trupa s-a reunit, spre marea bucurie a fanilor din întreaga lume la Sanramo. Celebra formație a avut concerte în România de mai mule ori, ultimul spectacol fiind în vara lui 2021. Franco nu a fost atunci alături de colegi.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre