Stupoare la Antena 3. O emisiune s-a încheiat brusc, la miezul nopții. Monica Tatoiu a rămas blocată   

Stupoare la Antena 3. O emisiune s-a încheiat brusc, la miezul nopții. Monica Tatoiu a rămas blocată   
Nimeni nu se aştepta la asta. Inclusiv invitaţii, evident surpinşi şi ei la final. Una dintre prezentatoarele emisiunii „Show Blitz” a anunțat, ambiguu, că totul se oprește atunci.

Telespectatorii Antenei 3 erau obişnuiţi ca în fiecare vineri, începând cu orele 23.00, să urmărească emisiunea de ştiri mondene „Show Blitz”, realizată de către Ana Maria Bujor şi Georgiana Murgilă. Aseară, la miezul nopții și la finalul emisiunii una dintre jurnaliste i-a lăsat cu gura căscată, inclusiv pe cei doi invitaţi, Monica Tatoiu, în studio şi Sorin Ovidiu Bălan, prin skype. Era evident faptul că nu aveu cunoştinţă despre anunţul din finalul emisiunii.

Pentru prima oară şi Ana Maria Bujor nu a fost în studio, alături de colega ei, Georgiana, ci tot prin skype, motivând că starea de sănătate nu-i permite să iasă din casă.

Inna, canibalii și Monica Tatoiu

Emisiunea de la Antena 3 a debutat, ca de obicei, în nota specifică de neconformism. Monica Tatoiu, spre exemplu, la subiectul despre cântăreaţa Inna, a povestit cum în urmă cu zece ani se afla departe de ţară, într-o zonă în care trăiseră cândva canibali. Acolo a auzit în mai multe magazine cântându-se în limba română.

Evident, s-a mirat că la mii de kilometri depărtare de ţară aude aşa ceva. Fiul ei i-a explicat că este vorba despre Inna. O interpretă de talie internaţională. Atunci, Sorin Ovidiu Bălan a întrebat-o cum de a scăpat nemâncată de canibali. Dacă nu cumva le-a spus că e profesoară de matematică şi au luat-o canibalii la fugă.

Sorin Ovidiu Bălan, despre scandalul Ilie Năstase-Marica

Tot în nota de umor a fost discutat şi un subiect mai serios: scandalul dintre Ilie Năstase şi Ciprian Marica. Deşi cei doi se acuză reciproc, deşi şi-au aruncat vorbe grele şi au fost depuse plângeri penale la parchet, cele două realizatoare şi invitaţii au reuşit să scoată în evidenţă partea mai puţin serioasă a acestui scandal.

Întrebat cum crede că se va sfârşi această poveste, Bălan a spus: „Eu am apucat să-l văd pe Ilie Năstase jucând. Atuul lui pricipal, care îi dădea şi spectaculozitatea jocului, era că niciodată nu ştiai ce are de gând să facă. Unde va trimite mingea. Era imprevizibil. Cred că tot imprevizibil va fi şi în acest scandal.”

Maria Buză și sacrificiul pentru meserie și carieră

Au urmat confesiunile, uneori udate cu lacrimi, ale actriţei Maria Buză, pe un subiect extrem de sensibil. Dacă a meritat sacrificiul de a fi departe de copil, obligată de meseria pe care şi-a ales-o. Monica Tatoiu a fost de părere că nu. „Cred că o femeie, nu trebuie să facă un asemenea sacrificiu. Eu m-am trezit că fiul meu, pe care îl consideram tot mic, a crescut şi conduce maşina.”

Bălan a fost de cu totul altă părere: „Eu cred că atunci când îţi alegi o astfel de profesie, îţi asumi şi neajunsurile. La noi, la gazetari, este o vorbă: avem două boli profesionale. Ulcerul şi divorţul. Eu, când am venit o dată de pe teren, m-am trezit că fiul meu era cu un cap mai înalt decât mine.”

Buna dispoziţie a fost prezentă de altfel pe tot parcursul ediţiei. Nimic nu anunţa finalul care a pus toată lumea pe gânduri.

Ce este în spatele anunțului „Aceasta a fost ultima ediţie a emisiunii”

Ana Maria Bujor a anunţat: „Aceasta a fost ultima ediţie a emisiunii noastre. Vă spun  adio! A fost o onoare să lucrez cu Georgiana şi cu toţi invitaţii. Vă mulţumesc tuturor”!

Şi asta a fost tot. După acest anunţ, Monica Tatoiu a întrebat sincer: „Ce-a fost asta? Cum adică adio?”. La rândul lui, Sorin Ovidiu Bălan, rămas şi el descumpănit, a remarcat: „Ne-aţi chemat la parastas şi nu ne-aţi spus”!

De ce totuşi să fie opărită o emisiune care făcea audienţă şi care, în cei câţiva ani de când este difuzată la Antena 3 şi-a format publicul ei?

Sursele noastre ne-au dezvăluit că nu s-a pus problema audienţei sau schimbării grilei de programe. Emisiunea se opreşte pentru că una dintre cele două realizatoare, bruneta Georgiana Murgilă, a decis să înceteze colaborarea cu postul de televiziune. La rândul ei, Ana Maria Bujor a refuzat să mai continue de una singură emisiunea.

Deocamdată, conducerea postului nu a stabilit ce producţie va înlocui „Show Blitz”. Ceea ce putem spune sigur, pentru că doar acolo am putut verifica, Georgiana Murgilă nu va pleca la Kanal D, acolo unde s-a mutat Dan Negru. Dar, în momentul de față, există o mișcare mai intensă de transferuri în televiziuni.