Sucuri din legume cu puteri vindecătoare

Sucuri din legume cu puteri vindecătoare
Se știe: fructele și legumele sunt bogate în vitamine și minerale. De aceea, este bine să profităm că tarabele și magazinele sunt pline. Sucurile din legume ajută corpul slăbit, îl hidratează.

Adăugarea de sucuri din fructe și legume la dieta de zi cu zi îmbunătățește sănătatea noastră mentală și fizică. Multi dintre noi nu consumăm zilnic cantitățile necesare și nici nu știm care sunt multiplele avantaje ale consumului de sucuri din fructe și legume proaspete.

Sucuri din legume cu puteri vindecătoare

Sucul de sfeclă roșie. Conținutul mare de nitrați naturali pe care îl are sucul de sfeclă roșie dilată vasele de sânge și vă este de ajutor dacă aveți hipertensiune arterială. Sucul de sfeclă roșie se poate combina și cu sucul altor rădăcinoase, precum morcov, țelină sau măr. Sucul de sfeclă roșie se consumă cu precauție, nu mai mult de un pahar pe zi.

Sucul de cartof, morcov si măr. Are multiple beneficii: detoxifiază, ajută tranzitul intestinal, elimina constipația, întărește sistemul imunitar, poate vindeca ulcerul, poate ajuta în afecțiunile grave la ficat, rinichi și pancreas.

Sucul de ridiche neagră. Calmeaza tusea și duce la eliminarea substanțelor nocive din bronhii și plămâni. Asupra sistemului nervos, ridichea neagră acționează ca un sedativ. Sucul de ridiche neagră mai are proprietatea de a curăța ficatul și rinichii de toxinele care le inundă, ajută intestinele, stomacul și vezica biliară.

Sucul de castraveți. Durerile de cap provocate de caldură pot fi oprite cu suc de castraveți și puțina lămâie. Amestecul răcorește și diminuează intensitatea durerilor de cap. Sucul de castraveți este un bun diuretic și dă rezultate în bolile de rinichi.

Sucul de ceapă. Ajută în bolile respiratorii, în diabet, infecțiile urinare și renale, precum și în anumite dereglări hormonale. Arteroscleroza poate fi combatută cu ajutorul sucului de ceapă.

Sucul de roșii. Este un puternic detoxifiant. Sucul de roșii contine cantități mari de vitamina A și C, vitamine care stimulează sistemul imunitar. Un pahar de suc de roșii ofera peste 70% din necesarul zilnic de vitamina C. Sucul de roșii mai are proprietatea de a micșora vâscozitatea sângelui, prin urmare reduce riscul afecțiunilor vasculare, precum cardiopatia ischemică sau insuficiența cardiacă.


Înghețată de dovleac. Desert de sezon