Simona Ionescu / Redactor Șef

Leacuri pe bază de ceapă. Vă scapă de tuse și răceală

Leacuri pe bază de ceapă. Vă scapă de tuse și răceală
Această legumă este un aliment consumat din cele mai vechi timpuri. Se recomandă în ca leac pentru gripă, astenie, reumatism și insomnie.

Datorită proprietăților sale expectorante și antiinflamatoare, ceapa este remediul ideal împotriva tusei. Ceapa, de exemplu, poate fi utilizată în mai multe moduri pentru a ameliora tusea. Această legumă minunată are proprietăți antibiotice, expectorante și antiinflamatoare care grăbesc vindecarea.

Leacuri pe bază de ceapă. Vă scapă de tuse și răceală

Aliment de bază sau condiment, albă, roșie, galbenă sau verde, fiecare cu aroma sa, ceapa este un ingredient folosit de mii de ani.

Cu o valoare culinară deosebită, ceapa este un aliment care n-ar trebui să lipsească din meniul nostru zilnic. Poate fi mâncată crudă, fiartă, coaptă, prăjită sau chiar uscată, în diverse preparate.

Însă, prepararea termică îi distruge calităţile nutritive, se recomandă să fie consumată crudă. Pentru persoanele cu stomac sensibil, ceapa se poate lăsa la macerat in ulei de măsline pe timpul nopţii și apoi poate fi utilizată a doua zi în salate.

Ceapa are calităţi medicinale uluitoare, putând inlocui o pungă de medicamente. Principalii constituenţi sunt vitaminele C, E, B6, potasiul, fosforul si calciul, sodiul, fierul, sulful, iodul, siliciul etc. În plus, este slabă caloric (100 g = 38 kcal) și ajută la arderea grăsimilor. Cei care o mănâncă sunt mai puţin expuși bolilor cardiace, răcelilor sau reumatismului.

Leacuri cu ceapă

Ceapa este un remediu naturist știut de cei în vârstă. Uite leacuri cu ceapă!

  • Diaree. Se face un decoct din foi de ceapa uscată, din care se bea câte o jumătăte de litru pe zi.
  • Reumatism și gută. Se beau câte două căni de decoct de ceapă pe zi. Se iau două cepe intregi, cu tot cu coajă, de mărime medie, se spală si se pun la fiert într-o cană și jumătate de apă, timp de un sfert de oră. Se bea decoctul cald, îndulcit sau nu, pe stomacul gol.
  • Insomnie. Se mănâncă seara, înainte de culcare, ceapă crudă.
  • Gripă. Se face un macerat din ceapă, din care se bea câte un pahar la prânz si unul seara.
    • Astenie și surmenaj intelectual, litiază biliară. Se consumă crudă.
  • Diabet. Se iau 10-15 picături de tinctură de ceapă pe zi.
  • Tuse. Se curăţă o ceapă și se taie solzișori. Se adaugă o cană de apă și două linguriţe de zahăr, apoi se pune la fiert. După ce dă în clocot, se trece prin sită și se păstrează în borcane.
  • Înţepături de insect. Se dă o ceapă pe răzătoarea mică, iar sucul obţinut se foloseste pentru masarea zonelor afectate.

Băile cu flori de fân ajută la tratarea varicelor

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre