Simona Ionescu / Redactor Șef

Supă de ceapă. Rețeta franțuzească

Supă de ceapă. Rețeta franțuzească
Supa de ceapă este un celebru fel de mâncare din bucătăria franceză, o supă elegantă. Rețeta, pas cu pas.

Un fel de mâncare adorat de francezi. De ce nu? Ceapa caramelizată, vinul alb, brânza Gruyere rasă și celelalte, ca și modul de servire, fac din acest preparat un antreu de excepție.

Supă de ceapă. Rețeta  franțuzească

Nu suntem obișnuiți cu această delicatesă. Însă merită încercată.

Ingrediente

  • 2 linguri unt
  • 1/2 lingură zahăr brun
  • 3 cepe, foliate
  • 1/3 cană vin alb
  • 2 litri supă de vită
  • 1 lingură sos Worchestershire
  • Piper
  • Cimbru
  • foi de dafin
  • 8 felii de pâine prăjită
  • 1 cană brânză Gruyere, rasă
  • 1/4 cană parmezan ras.

Mod de preparare

  • Se topește untul într-o tigaie la foc mic, se adaugă zahărul brun și se amestecă.
  • Adăugați ceapa și căliți timp de 10 minute.
  • Adăugați vinul alb și amestecați.
  • Completați cu supa de vită și sosul Worchestershire, asezonați cu piper, fire de cimbru și foi de dafin, amestecați și dați în clocot. Acoperiți și fierbeți 15 minute.
  • Se ia de pe foc și se înlătură foile de dafin și firele de cimbru.
  • Se transferă amestecul gătit în 4 castroane termorezistente și se adaugă deasupra câte 2 felii de pâine prăjită. Presărați un start de brânză Gruyere și apoi un pic de parmezan.
  • Ornează cu câte un fir de cimbru și băgați castroanele la cuptor 5 minute la 180⁰C.
  • Se servește caldă.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre