Ceapa roşie murată în oţet îşi pierde puţin din culoare şi complet proprietăţile lacrimogene, dar rămâne crocantă şi va fi foarte aromată datorită mirodeniilor din saramură. E o garnitură excelentă lângă orice.

Ceapă roşie murată. O rețetă inedită

Dacă vă place ceapa și murăturile, le puteți avea într-o singură rețetă: ceapă roșie murată. Este un condimente colorat care aduce un plus de savoare oricărui preparat, dar şi un strop de culoare în farfurie. Durează puţin să o prepari şi se păstrează săptămâni bune la frigider.

Ingrediente

  • 1 ceapă roşie mare, de aproximativ 150 g
  • ½ linguriţă zahăr
  • ½ linguriţă sare
  • 180 ml oţet din vin alb sau oţet de mere
  • Opţional:
  • 1 căţel mic de usturoi, tăiat în două
  • 5 boabe de piper negru
  • 5 boabe de ienibahar
  • 3 crenguţe mici de cimbru.

Mod de preparare

  • Fierbeți 2 sau 3 căni de apă într-o oală. Descojți şi tăiați ceapa rondele sau inele mai subţiri. Curăţați şi tăiați usturoiul în două.
  • Într-un borcan pe care îl vei folosi ca să depozitezi ceapa murată, adăugați zahărul, sarea, oţetul şi restul de condimente opţionale.
  • Amestecați bine ca să se dizolve.
  • Puneți ceapa tăiată într-o sită şi aşezi sita în chiuvetă. Turnați încet apa clocotită peste ceapă şi lăsați inelele să se scurgă.
  • Adăugați ceapa în borcan şi amestecați încet, ca să se combine cu compoziţia pentru murat.
  • Ceapa va fi gata în aproximativ 30 de minute, dar este mai gustoasă după câteva ore.
  • Puneți borcanul la frigider. Gata!
Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp