Privește cerul! Super Luna Albastră, 30 august, este cea mai mare lună plină din 2023. Cum te poate afecta

Privește cerul! Super Luna Albastră, 30 august, este cea mai mare lună plină din 2023. Cum te poate afecta
Potrivit informațiilor oferite de Observer's Handbook of the Royal Astronomical Society of Canada, Super Luna Albastră este mai mare cu 14% ca dimensiune în comparație cu o lună plină la apogeu, cea mai îndepărtată de Pământ.

Pe 30 august omenirea va asista la Super Luna Albastră. Acest termen a fost inventată pentru prima dată de un astrolog. Conform NASA, este a treia lună plină dintr-un sezon care are patru luni pline.

O altă lună plină a avut loc pe data de 1 august

Pe 30 august 2023, Luna va ajunge la perigeu, cel mai apropiat punct al orbitei sale față de Pământ, la o distanță de 221.942 mile (357.181 km). Iar 9 ore și 36 de minute mai târziu, luna va deveni oficial plină. Deși, teoretic, luna plină durează doar o clipă, acel moment este imperceptibil pentru observația obișnuită, iar pentru o zi sau două înainte și după, majoritatea vor vorbi despre lună ca fiind „plină”.

Fâșia de umbră este atât de îngustă și își schimbă lățimea aparentă atât de încet, încât este greu pentru ochiul liber să spună dacă este prezentă sau care este partea ei. Pe lângă statutul de „superlună”, această lună plină este a doua care a avut loc în luna august, prima fiind chiar pe 1 august.

Pe 30 august are loc Super Luna Albastră

Luna are o culoare alb-gălbuie

Cu toate acestea, cu excepția cazului în care nu sunt prezente unele condiții atmosferice neobișnuite, cum ar fi praful, cenușa sau fumul din aer, Luna nu va apărea albastră, ci normală, de culoare alb-gălbuie. Oamenii de știință spun că în jurul datei de 30 august, ca urmare a lunii albastre, intervalul mareelor va fi mult mai mare decât în mod normal.

Astfel, mareele joase vor fi neobișnuit de scăzute, în timp ce mareele înalte vor fi neobișnuit de mari. Conform in-the-sky, în nopțile de după 31 august, Luna va răsări cu aproape o oră mai târziu în fiecare zi. Pe de altă parte, odată cu Super Luna Albastră, oamenii vor avea șansa de a observa și planeta Saturn.

Cum ne afectează Super Luna Albastră

„Cum să aducem la suprafață tot ceea ce devine otrăvitor pe această Super Lună ce va avea loc pe axa Pești-Fecioară. O zi portal pe 30 august, zi în care avem capacitatea de a vindeca și de a transforma.

Cum să ne deschidem pe conjuncția Lună-Saturn, un mariaj mistic de mare forță, o lună plină care atrage o conexiune unică între lucruri care trebuie să se facă unul pe altul mai puternice. Luna face o configurație iod cu Venus și cu Marte. Avem ghidajul necesar de a ne întoarce la noi înșine”, a spus astrologul Alina Bădic.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre