Surprinzător, ministrul Vela n-a văzut interlopul căutat de FBI!

Surprinzător, ministrul Vela n-a văzut interlopul căutat de FBI!
S-a lăudat că e cu ochii pe infractori, dar, desigur, era doar o chestiune de imagine a ministrului de Interne. Ar fi putut, însă, spune public cine sunt polițiștii care l-au capturat pe interlopul din Craiova, căutat de FBI și extrădat în SUA

A venit cu amănunte despre acest caz Sindicatul Europol al polițiștilor. Oamenii în uniformă nu vor să se împuneze, deoarece sunt conștienți că și-au făcut doar datoria și munca pentru care primesc leafă. Însă există un aspect pe care publicul nu-l știe. De multe ori meritele și le însușesc șefii, materializate chiar și în stimulente bănești.

Conducerea Sindicatului Europol a postat pe pagina de Facebook detalii despre acest caz, rezolvat de doi polițiști de țară, dar i-au adus și o critică ministrului de Interne Marcel Vela.

„Despre prinderea interlopului Luigi Cristinel Popescu din Craiova, care a fost extrădat în SUA, fiind căutat de FBI și Homeland Security într-un caz care se leagă de traficul de rromi duși la muncă în SUA și Canada, s-a vorbit zile la rând în media, însă despre cei care l-au capturat nici nu s-a adus aminte.

Tot ceea ce știm e că ministrul Vela a transformat operațiunea de extrădare a interlopului de pe pista Aeroportului Internațional ”Henri Coandă” Otopeni într-o adevărată ploaie de imagini și reflectoare.
Agent șef principal Ștefan Marian și agent Stoian Robert sunt colegii noștri din cadrul Postului de Poliție Cernățești, Secția de Poliție Rurală nr. 15 Filiași – IPJ Dolj, care l-au prins efectiv pe interlop.

Aceștia se aflau în serviciul de patrulare în schimbul 2, iar în urma unor informații primite cum că ”Luis” s-ar putea afla pe raza comunei Cernătești, au reușit identificarea și interceptarea, ulterior procedând la predarea acestuia către Serviciul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Dolj.

Niciunul dintre colegii noștri, care si-a adus aportul la prinderea interlopului extrădat, nu a primit vreun semn de mulțumire sau felicitare din partea conducerii IPJ Dolj, IGPR sau chiar MAI, singurele merite fiind arogate de ministrul Vela, care a declarat: „Așadar, suntem cu ochii pe infractori, trebuie să știe acest lucru, oriunde s-ar afla ei. În România, în orice țară sau pe orice continent”.

Chiar dacă nu s-a dorit evidențierea colegilor noștri, ei își vor face meseria în continuare la fel de bine cum și-au făcut-o și până acum și cu siguranță vor avea rezultate cel puțin la fel de bune, însă ceea ce este frustrant în această meserie e că de cele mai multe ori meritele și reușitele polițiștilor din stradă sunt însușite de șefii ierarhici, inspectorii șefi sau chiar de ministru.

Dacă șefii lor nu și-au permis să-i felicite pe cei doi colegi, noi le mulțumim pentru flerul și conștiinciozitatea de care au dat dovadă și le dorim cât mai multe reușite.

Bravo băieți! Fiți în continuare cu mâna pe infractori, nu cu ochii”.

 

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp