Taheira, fetița cu „golden buzz” de la Românii au talent, nu a mers nicio zi la școală. Mama ei a luat decizia

Taheira, fetița cu „golden buzz” de la Românii au talent, nu a mers nicio zi la școală. Mama ei a luat decizia
La 13 ani, cu un număr incredibil de acrobație, Taheira a primit din start „golden buzz” de la Dragoș Bucur, unul dintre jurații show-ului de la Pro TV, Românii au talent. Adolescenta a ajuns direct în semifinale. Povestea ei însă a surprins juriul și audiența.

Fata nu a mers nici măcar  o singură zi la școală. Și e mândă de asta. la fel și  familia ei. Taheira Aija Surugiu Sașa este o puștoaică în vârstă de 13 ani care, după ce a prezentat un număr de acrobație în fața juriului și a spectatorilor, a fost trimisă direct în semifinalele emisiunii. Ea a mărturisit juraților că nu merge la școală. Nu la una publică. Dar nici la una privată. Iar totul i se datorează mamei ei, o femeie care a lucrat în sistemul de învățământ românesc și a decis că acesta nu e bun pentru cei trei copii ai ei.

Pe aceștia i-a ținut acasă, însă nu ca să se joace, ci le-a predat, folosind manuale din curricula americană. Acest lucru i-a făcut pe copii să performeze cu adevărat. Potrivit spuselor fetiței, fratele ei mai mare și-a susținut examenul de bacalaureat când avea vârsta ei, 13 ani. Programul tinerei talentate e unul destul de sever: dimineața învață, cam ca orice alt copil de vârsta ei care merge la școală, iar după-amiază se antrenează.

„Îi mulțumesc lui Dumnezeu. Fără El nu aș fi reușit”

„Eu prin numărul meu vreau să arăt lupta de a ieși din tipare și de a găsi scopul. Niciodată să nu te oprești din visat. Pentru că prin vise îți găsești pasiunea, scopul. În seara aceasta o să-mi trăiesc visul. Eu fac școala de acasă. Nu am fost niciodată la o școală publică.

Mama mea a lucrat în sistemul de învățământ românesc și a zis că nu vrea să îi crească altcineva copiii, așa că a găsit modalitatea de a face școală de acasă. Noi avem manuale și curiculă de la o școală din America. Ei ne dau manualele și noi facem la distanță cu mama noastră.

Am trei frați. Toți învățăm de acasă. Fratele meu mai mare deja a dat BAC-ul la 13 ani. În sistemul american poți să dai bacul la orice vârstă, dacă ești pregătit. El poate să aplice la facultăți în străinătate.

Eu mă axez pe sport și fac sport intensiv. Școala o fac dimineața și apoi mă antrenez  4 – 5 ore pe zi… Fac circ de performanță. Vara asta am lucrat la un circ”, a mărturisit concurenta de la Românii au Talent. Pe contul ei de instagram a postat mulțumiri pline de emoție. „Îi mulțumesc lui Dumnezeu. Fără El nu aș fi reușit”, a scris puștoaica.

Sursa foto: Instagram

Recomandarile noastre