Tarabele din pieţe și livezile sunt pline de prune. Arată atât de bine, încât îți vine să le mănânci cu brațul. Iată o sugestie: tartă cu prune. Rețetă de sezon.
Tartă cu prune. Rețetă de sezon
Nu este greu de făcut această rețetă, doar că nu se face repede. În schimb, gustul delicios al tartei cu prune nu trebuie ratat.
Ingrediente
- 300 g făină
- 1 ou
- 100 g zahăr pudră
- 200 g unt
- 1 kg prune
- 1 vârf cuţit de sare
- 2 linguri gem de caise
- 2 linguri zahăr brun.
- Cerni făina într-un castron, adaugi untul tăiat bucăţi, zahărul pudră, sarea şi oul. Frămânţi un aluat neted, îl înveleşti în folie şi îl pui la frigider pentru o oră.
- Între timp, speli prunele, le laşi să se scurgă, după care le tai în patru.
- Scoţi aluatul din frigider şi întinzi o foaie de 5 mm grosime. Ungi cu unt şi tapetezi o formă de tartă şi o îmbraci cu foaia de aluat.
- Apeşi bine pe margini, iar surplusul de pe margini îl tai. Îl înţepi cu furculiţa şi introduci forma în cuptorul preîncălzit la 200° C pentru 10 minute.
- Scoţi forma din cuptor, laşi să se răcească puţin, după care ungi fundul tartei cu gemul de caise. Aşezi sferturile de prune cu coaja în jos sub forma petalelor de floare, până tarta este acoperită în întregime.
- Presari prunele cu zahăr brun şi introduci din nou la cuptor, de data asta la 180° C, pentru 25-30 de minute.
- O laşi să se răcească şi o serveşti.