Taylor Swift e prima femeie din lume căreia i se întâmplă

Taylor Swift e prima femeie din lume căreia i se întâmplă
Unul din cele mai râvnite premii din lume, care se acordă artiștilor scenei muzicale, va fi dat azi. Evenimentul e plin de surprize.

Taylor Swift e prima femeie din lume căreia i se întâmplă. Vedeta pop americană va deveni, azi, prima femeie recompensată cu trofeul pentru întreaga carieră – Global Icon – la gala Brit Awards, informează BBC. cântăreața este și primul artist din afara Marii Britanii recompensat cu acest mare și important premiu.Global Icon este  cea mai importantă distincţie a Brit Awards.

Potrivit companiei specializate Official Charts Company, Taylor Swift este artista cu cele mai bune vânzări de până în prezent în acest an în Marea Britanie, notează BBC.

Taylor Swift e prima femeie din lume căreia i se întâmplă

Trebuie știut că, deși gala Brit Awards se ține de 44 de ani, din 1977, doar alţi trei artişti au primit înaintea americancei trofeul Global Icon. Este vorba de Elton John, David Bowie şi Robbie Williams.

Potrivit BBC şi Billboard, Swift nu va concerta la ceremonia care se va desfăşura cu public, în cadrul programului-pilot guvernamental de evenimente live. Aproximativ 4.000 de persoane vor lua parte la spectacolul de pe Arena O2 din Londra. Asta înseamnă o cincime din capacitate. Peste jumătate din numărul total al biletelor au fost acordate lucrătorilor esenţiali din Londra.

Găzduit pentru a patra oară consecutiv de Jack Whitehall, spectacolul se va deschide cu un concert susţinut de Coldplay. Printre alţi artişti care vor concerta în cadrul galei se numără Dua Lipa, The Weeknd, Olivia Rodgrigo şi Headie One. Cântăreţul Rag’n’Bone Man va interpreta cel mai recent single al său, ”Anywhere Away From Here”, alături de ansamblul Lewisham and Greenwich NHS Trust Choir, alcătuit din angajaţi din cadrul Serviciului Naţional de Sănătate (National Health Service – NHS).

Swift ar putea încheia gala cu două premii. Vedeta este nominalizată şi la categoria Cea mai bună artistă solo internaţională’, trofeu pe care l-a mai câştigat în 2015. Ea concurează la această categorie cu Ariana Grande, Billie Eilish, Cardi B şi Miley Cyrus.

Taylor Swift, carieră de neegalat

„Cariera lui Taylor este de neegalat, iar muzica şi influenţa ei au rezonat cu milioane de oameni din întreaga lume. Ea şi-a folosit platforma pentru a scoate în evidenţă numeroase probleme la nivel global şi a fost aplaudată recent pentru eforturile de promovare a acceptării comunităţii LGBTQ”, au transmis organizatorii Brit Awards în anunţul de acordare a trofeului Global Icon.

Vedeta de 31 de ani a reuşit recent a şaptea clasare pe primul loc în topul britanic al albumelor, cu o versiune reînregistrată a discului Fearless (2021), lansat iniţial în 2008. Acesta a fost al treilea ei album de top în doar 259 de zile. După lansarea-surpriză a două albume în carantină, Folklore (2020) şi Evermore(2020).

Horoscop Minerva – 11 mai. Trei zodii au probleme de sănătate

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre