Te ia cu fiori! Povestea piciorului îngropat la mănăstire

Te ia cu fiori! Povestea piciorului îngropat la mănăstire
Au găsit un picior de om, îngropat în curtea unei mănăstiri. Era perfect conservat. Povestea este tulburătoare, mai ales că omul trăiește și e bine, merci. Anchetatorii fac verificări.

Încă nu se știe cum a ajuns piciorul de om îngropat la mănăstire. Era perfect conservat, semn că a fost dus la un specialist. Culmea este că omul trăiește și acum este anchetat de polițiști pentru a afla întreaga poveste. Lucrul straniu este că bărbatului i-a fost amputat piciorul când avea 13 ani.

Povestea piciorului îngropat la mănăstire

Un picior de om a fost găsit îngropat, la începutul lunii iunie, la Mănăstirea Frumoasa din Iași. Autoritățile au fost alertate, piciorul a fost ridicat imediat și a fost dus la Institutul de Medicină Legală pentru a fi analizat. Acum s-a aflat ale cui erau rămășițele umane îngropate în curtea mânăstirii, scrie evz.ro.

Culmea este că rămășițele umane aparțin unui bărbat care este în viață. Piciorul de om a fost găsit îngropat, într-o pungă de plastic, legată cu sârmă, în timpul unor lucrări de construcție.

Bărbatul nu a vrut să păstreze piciorul, așa că oamenii legii au încheiat cazul, iar piciorul urmează să fie distrus. Anchetatorii nu știu încă cum a fost scos piciorul din spital, conservat și apoi îngropat în curtea mănăstirii.

„Nu știm cum a ajuns piciorul acolo. Era cumva într-o soluție care l-a conservat. Este posibil să fie un picior amputat ce a aparținut unei persoane care a dorit să-l îngroape la mănăstire sau poate fi un picior folosit în scop didactic”, a precizat o sursă din cadrul anchetei.

Punga a fost găsită de către niște muncitori care lucrau în zonă

Ce explicații au anchetatorii

Anchetatorii au stabilit că bărbatul fără un picior are în momentul de față 43 de ani. Însă a avut o problemă medicală acum 30 de ani, când era doar un copil. Pe atunci, familia a reușit să ia piciorul amputat din spital și l-au îngropat în curtea mănăstirii. Piciorul a fost lăsat într-o pungă cu formol, așa că s-a conservat perfect.

„Piciorul a aparținut unui bărbat și nu este de foarte mult timp amputat. Cel mai probabil, a fost amputat într-o unitate medicală. Trebuie stabilit cum a ieșit din spital, atâta vreme cât părțile amputate sunt incinerate. Se va face un test ADN pentru a se stabili cui a aparținut”, a precizat o sursă din cadrul anchetei. În niciun caz nu părea a fi picior de copil.

Punga a fost găsită de către niște muncitori care lucrau în zonă, la începutul lunii iunie 2021. Aceștia au spus că au mai găsit oseminte, însă niciodată un picior întreg în pungă.

„Polițiștii Secției 5 au fost sesizați de către o persoană despre faptul că a găsit în curtea unei mănăstiri oseminte posibil umane. În cauză se efectuează verificări pentru stabilirea întregii situații de fapt”, a precizat atunci Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași. Sursa: evz.ro

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp