Tendințe în modă: rochia-ziar. Piesa de referință a anilor 2000 a revenit în modă

Tendințe în modă: rochia-ziar. Piesa de referință a anilor 2000 a revenit în modă
„Rochia ziar” concepută de John Galliano pentru Christian Dior în anii 2000, rescrie paginile modei în 2022. Vă amintiți cu siguranță rochia iconică a anilor 2000 purtată de actrița Sarah Jessica Parker în Sex and the City. Acum e readusă în colecțiile de modă 2022.

Dacă vreți să fiți foarte la modă, căutați rochii cu materiale care au pagini de ziare imprimate pe ele. Rochia lui John Galliano pentru Dior, a fost făcută „nemuritoare” de Sarah Jessica Parker în episodul 17 al celui de-al treilea sezon din Sex and the City. Apărută inițial pentru sezonul toamnă – iarnă 2000, rochia revine pe scena modei în 2022.

Anul acesta, moda a reinterpretat-o și a declinat-o în diferite modele și moduri, permițându-ne să facem loc în garderoba noastră pentru o rochie iconică și legendară, scrie Elle.com. O găsim de la branduri low-cost precum Zara, care o propune cu mâneci lungi și drapată, până la Reformation, care face din ea o rochie mini aparte.

Cum a fost reinterpretată rochia ziar a lui Galliano

O regăsim la Vasquiat într-o versiune casual, formată dintr-o bluză și pantaloni sport, sau la Balenciaga, care o preferă ca o maxi rochie-cămașă. Dar, ceea ce e de reținut e faptul că imprimeul cu titluri este o tendință care revine mereu, chiar dacă cel mai faimos „citat” este cel al lui Galliano pentru Dior purtat de Carrie în film.

La momentul acela a fost o rochie asimetrică cu bretele subțiri, împodobită cu un C și un D aurii, care s-a adăugat celor mai frumoase și mai copiate look-uri din seria cult. Dar și Diane Von Furstenberg a reinterpretat rochia ziar, în 2009 cu o rochie wrap (care, de altfel, a făcut-o celebră) imprimată cu scris și titluri de ziar.

Dar dacă ne întoarcem la istoria costumului și la mențiunile din trecut, așa cum a făcut-o și contul Diet Prada, prima care a folosit imprimeul ziarului în modă a fost Elsa Schiaparelli, în 1935. Și sunt unii care cred că prima apariție a rochiei de ziar a avut loc chiar în Australia, în 1866, datorită Matildei Butters.

Sursa foto: Pinterest