Tenorul Bogdan Mihai, combinație explozivă, cu Bodo și Pro Consul. Ce au cântat la Teo Show

Tenorul Bogdan Mihai, combinație explozivă, cu Bodo și Pro Consul. Ce au cântat la Teo Show
Mare bucurie. Vineri, în platoul unei televiziuni importante, a fost invitat să cânte tenorul Bogdan Mihai. Nu singur ci împreună cu Bodo și trupa Pro Consul. Încep unii să-i cunoască și re-cunoască valoarea acestui tânăr de 37 de ani cu care Lara Fabian adoră să cânte pe marile scene ale lumii.

Doar cu o săptămână în urmă publicam articolul „Până să ajungă să cânte cu Delia, a făcut duet cu Lara Fabian. Românii habar n-au de excepționalul artist Bogdan Mihai”. Iar vineri după-amiaza, iată-l în emisiunea lui Teo de la Kanal D, sosit cu Bodo și cu Pro Consul ca să cânte împreună piesa „Un om mai bun”. O piesă mai veche, lansată în urmă cu vreo 5 ani, dar refăcută acum într-o „combinație explozivă” cu colaborarea tenorului Bogdan Mihai. Urmează și un nou videoclip, a anunțat Bodo.

Melodia e superbă, dar rămâne de văzut cum o vor promova radiourile ca să ajungă un hit în combinația Pro Consul – Bogdan Mihai și câte alte televiziuni îi vor mai invita pe artiști în platourile lor. Poate-l vor bate de vizionări pe Dani Mocanu. Acum, pe timp de pandemie, cât timp concertele sunt suspendate în toată lumea, îl pot prinde pe Bogdan Mihai măcar în vreun interviu despre marile lui realizări pe scenele operelor din Europa, Rusia și America.

Îmi place să reiau ce am scris în articolul apărut în urmă cu o săptămână pentru că, iată, cu legătură sau fără, Bogdan Mihai a fost adus în atenția publicului român. Lângă filmările cu Lara Fabian sau când interpreta aria din Bărbierul din Sevillia am făcut o recomandare românilor:

Ascultați-i muzica pe videoclipuri, priviți cum îl ovaționează publicul străin și câtă apreciere primește din partea orchestrelor și vă veți simți mândri că Bogdan Mihai este român. Deși cei mai mulți dintre voi nu i-ați auzit până acum vocea, nu-l cunoașteți  și nu înțelegeți de ce pentru un asemenea artist nu se găsește loc într-o emisiune, la oricare post de televiziune ( au fost 2-3 apariții la ”Neața cu Răzvan cu Dani”), pentru un interviu adevărat sau un miniconcert cu arii celebre. Pe scena Operei Române nu a mai fost chemat să cânte din anul 2010. Noi l-am descoperit în ipostaze fabuloase pe YouTube.

Poate pare uimitor, dar în anul 2010, tenorul Bogdan Mihai a trebuit să părăsească Opera Națională din București în urma unei decizii interne. La momentul respectiv a suferit, dar, peste ani, și-a dat seama că a fost cel mai bun lucru care i se putea întâmpla. Dumnezeu a lucrat în favoarea lui și, plecat în străinătate, a cucerit repede marile scene ale lumii.

La 37 de ani, tenorul Bogdan Mihai e vedetă în adevăratul sens al cuvântului: a inaugurat Opera din Dubai, a fost invitatul Angelei Gheorghiu pe scenă, la Tokyo, evoluează pe scena faimosului Teatru Bolshoi din Moscova, chiar și legendarul Placido Domingo l-a felicitat pentru prestațiile sale.

În România, dacă Opera Română nu l-a mai vrut, a cântat sporadic împreună cu vedete de muzică ușoară – Oana Sârbu și, acum, Bodo – sau cu Laura Bretan, când acesteia i s-a organizat un turneu prin țară cu arii din opere.

Până să ajungă să cânte cu Delia, a făcut duet cu Lara Fabian. Românii habar n-au de excepționalul artist Bogdan Mihai