Simona Ionescu / Redactor Șef

Thay curry cu doradă. Rețetă inspirată din bucătăria asiatică

Thay curry cu doradă. Rețetă inspirată din bucătăria asiatică
Pentru iubitorii preparatelor cu pește și sosuri picante, o delicioasă rețetă: Thay curry cu dorada. Este o rețetă inspirată din bucătăria asiatică.

Carismaticii Adda și Cătălin Rizea au venit să facă senzație în sezonul 8 „Chefi la cuțite”, sezonul trecut, cu o rețetă inspirată din bucătăria asiatică: Thay curry cu doradă.

Rețeta Thay curry cu dorada – Ingrediente

2 buc dorada rosie de captură

150 gr lemongras

100 gr ghimbir

200 gr sparanghel verde

200 gr roșii proaspete

30 gr frunze de busuioc

5 frunze de lotus uscat

200 gr ceapă roșie

50 gr usturoi

100 gr pastă curry galben

50 ml sos de pește vietnamez

50 ml soya light verde kikoman

40 gr chives

2 lime

500 ml lapte de cocos

sare și piper

Mod de preparare

Peștele doradă se filetează, se dezosează și se porționează în bucăți mai mici. Se asezonează cu sare și piper și se trage la tigaia cu ulei încins, în care se adaugă și câteva bucăți de ghimbir, pentru un plus de aromă.

Pentru sos thay curry, se pune laptele de cocos la fiert și se adaugă lemongrass. Se fierbe până devine mai consistent și destul de aromat, apoi se scurge. Într-un wok se pun câteva linguri de ulei la încins, în care se adaugă pasta de curry galben, usturoiul pisat, ceapa tocată mărunt, sos de pește vietnamez, soya light verde kikoman. Se amestecă în continuu preț de câteva minute ca să se degaje aromele. Se toarnă laptele de cocos și se mai amestecă bine câteva minute.

Sparanghelul verde se blanșează în apă cu sare, unt și zeamă de lămâie, apoi se scoate în apă rece cu gheață pentru a opri procesul termic și a se păstra culoarea. Roșiile se blanșează, se feliază subțire, doar partea fără semințe și se adaugă în ulei încins pentru a se transforma în chipsuri. Și frunzele de busuioc se vor adăuga în ulei încins pentru a se transforma în chipsuri.

Pentru o prezentare de efect, așa ca în Asia, frunzele de lotus se usucă deasupra flăcării, așa încât să capete forme de cupă. În aceste forme se vor prezenta vasele cu preparatele din rețeta Thay curry cu doradă.

Sursa: Chefi la cuțite

Doctorița Flavia Groșan a avut dreptate! Și britanicii tratează la fel COVID-19

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre