Vă prezentăm un fel de mâncare ce se prepară simplu și repede. E rețeta care „salvează” un prânz sau o cină, mai ales atunci când aveți și oaspeți surpriză.  Rezultatul e spectaculos, nu aveți cum să dați greș.

Ingrediente pentru Tigaie picantă

250 gr ceafă de porc, 250 gr piept de pui, 300 gr ceapă, 300 gr morcov, 300 gr ardei gras, 300 gr dovlecel, 300 gr vinete, 300 gr roșii proaspete, 50 gr susan, 50 gr sos soia, 50 gr sweet chilli, 20 gr eros pista, 100 ml ulei, 100 ml suc de roșii, 500 ml apă, sare și piper, 3 căței de usturoi, 1 ardei iute verde, 1 ardei iute roșu

Mod de preparare pentru rețeta Tigaie picantă

Se curăță legumele și se taie în cuburi, aproximativ egale. Aveți grijă la ardeiul iute, în acest caz e important să eliminați sâmburii din interior, în caz contrar rețeta ar putea ieși mult prea picantă. Iar scopul e ca mâncarea să poată fi consumată. Se curăță carnea și se taie în fâșii, aproximativ egale.

Într-o tigaie încăpătoare, preferabil un wok, se încinge uleiul și se rumenesc ușor bucățile de carne. Se adaugă legumele și se amestecă bine printre bucățile de carne.

Când acestea sunt ușor pătrunse, se adaugă susanul și sosurile, precum și puțină apă fierbinte. Aceasta va ajuta mâncarea să adune un fel de sos. Se lasă ingredientele ce formează delicioasa tigaie picantă, să fiarbă pentru 1 – 2 clocote, timp în care se asezonează gustul cu sare, piper și rondele de ardei iuți.

Sursa foto: Chefi la cuțite

Cum să îți faci părul să crească în mod natural. Sfaturi de la specialiști

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp