Tinerețea reginei Elisabeta a II-a. Imagini rare, de colecție cu suverana

Tinerețea reginei Elisabeta a II-a. Imagini rare, de colecție cu suverana
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii împlinește 95 de ani pe 21 Aprilie. Cu această ocazie, ITV va lansa un documentar despre viața suveranei. O serie de poze și filmări din tinerețea reginei Elisabeta vor fi de asemenea difuzate. Sunt imagini rare, de colecție.

Regina Elisabeta mai are puțin și împlinește 95 de ani, pe 21 aprilie anul acesta. Este oficial cel mai longeviv monarh din istoria britanică, cu peste 69 de ani de domnie. Regina Elisabeta a II-a este și șeful de stat femeie care a servit cel mai mult în istorie, cel mai în vârstă monarh în viață, este monarhul în viață cu cea mai lungă domnie și cel mai în vârstă șef de stat care servește în prezent. Tinerețea reginei Elisabeta este însă mai puțin cunoscută publicului larg. 

Bineînțeles că cei care au vizionat controversatul serial „The Crown” și-au făcut o idee despre începuturile celei ce avea să facă istorie printre monarhiile lumii. Însă în ciuda popularității sale, regina a fost mereu o persoană discretă, educată conform cerințelor monarhice din acele vremuri. 

Fotografiile cu suverana în mediul intim, de familie, sunt destul de rare. Cu excepția informațiilor controlate care au apărut în spațiul public, nu se știu multe detalii din personalitatea reală a Elisabetei. 

Tinerețea reginei Elisabeta. Imagini rare 

Imaginile intrate în posesesia DailyMail vor fi incluse într-o serie ITV, „The Queen Unseen”, începând de joi, pentru a marca 95 de ani de la nașterea monarhului pe 21 aprilie. Realizate în urmă cu aproape 70 de ani, pozele o arată pe regină în ipostaze așa cum nu a mai fost văzută vreodată. Un set o înfățișează râzând împreună cu soțul ei, făcând o plimbare cu sania în Canada în 1951.

În câteva imagini, Elisabeta, pe atunci în vârstă de 25 de ani, era la doar câteva luni distanță de pierderea iubitului său tată, regele George al VI-lea. Alte fotografii o arată în 1953, când era deja regină. Folosea camera de filmat în timp ce se afla într-un turneu oficial în Noua Zeelandă. Și alta o arată la Windsor, în 1992, împreună cu o vacă pe nume Elizabeth, care făcea parte din turma ei. 

Tinerețea reginei Elisabeta

Folosind filmări nevăzute de acasă, arhivă informală intimă și material digitalizat recent din unele dintre cele 116 țări pe care le-a vizitat, documentarul își propune să o arate pe regină în vacanță, ca mamă, soție, bucătar, iubitor de animale, fermier și călăreț expert. Îi va descoperi adevăratele pasiuni și unele dintre prieteniile necunoscute pe care le-a avut departe de ochii publicului.

Foto credit: DailyMail

Cum arată cel mai bântuit cimitir din Londra. FOTO