Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum arată cel mai bântuit cimitir din Londra. FOTO

Cum arată cel mai bântuit cimitir din Londra. FOTO
Cel mai bântuit cimitir din Londra a fost cândva locul magilor care se duelau și vânătorilor de vampiri care umblau pe acolo. Multe personalități își au locul de veci printre aleile ciudate.

Deschis în 1839, Highgate unul dintre cele mai infame cimitire din Londra, deschis inițial ca unul dintre cimitirele parcului „Magnificent Seven”. Proiectul inițial a fost dezvoltat de arhitectul Stephen Geary. Highgate este acum considerat cel mai bântuit cimitir din Londra. 

Printre mormintele impresionante victoriene și egiptene se numără pietrele funerare ale lui Karl Marx (recunoscut după bustul cu barbă strălucitor); autorul SF-ului Douglas Adams; James Holman, un aventurier nevăzător din secolul al XIX-lea, cunoscut sub numele de „călătorul orb”. Se mai află acolo și Adam Worth, un criminal celebru și posibilă inspirație pentru inamicul lui Sherlock Holmes, profesorul Moriarty. 

Alcătuit din cimitirele Kensal Green, Highgate, West Norwood, Abney Park, Nunhead, Brompton și Tower Hamlets, parcul Magnificent Seven a fost creat în 1832 ca parte a unui efort de a muta înmormântările din orașul Londra. Asta ca răspuns la presiunile generate de îngrijorări privind sănătatea. Practic cimitirele erau supraaglomerate, iar pe deasupra dezvoltatorii doreau să extindă zona cu construcții noi. 

Cel mai bântuit cimitir din Londra are o istorie ciudată 

cel mai bântuit cimitir din Londra

Mormintele și clădirile cimitirului Highgate sunt construite într-un impunător stil gotic victorian, iar de la mijlocul până la sfârșitul anilor 1800 a fost un cimitir foarte căutat. Cu toate acestea, până la sfârșitul celui de-al doilea război mondial, cimitirul era năpădit, nesupravegheat și în stare de degradare gravă, la toate acestea adăugându-se aspectului său înfiorător.

În anii 1970, infamul cimitir a devenit locația pentru o altă tradiție gotică engleză, filmele de groază ale studioului de film Hammer. Aceste filme au regenerat interesul public pentru cimitir. La scurt timp, în știri au început să apară povești despre jefuire de morminte, profanare și vampiri. 

După cum este descris în cartea „Dincolo de mormânt”, „mulți pretindeau că văd o anumită creatură planând deasupra mormintelor. Zeci de vânători de vampiri mergeau în mod regulat spre cimitir în toiul nopții. Mormintele au fost sparte și corpurile au fost mutilate cu țăruși din lemn înfipți în piept. Cadavrele furate, apărute în locuri ciudate, au speriat continuu locuitorii locali. Un vecin îngrozit de cimitir a descoperit într-o dimineață un cadavru fără cap sprijinit în spatele volanului mașinii sale! “

„Vânătoarea de vampiri”

cel mai bântuit cimitir din Londra

Cunoscut ca Highgate Vampire Sensation, faima sa a culminat în 1970 cu doi magi, Farrant și Manchester. Aceștia susțineau că fiecare va fi primul care va găsi și ucide presupusul vampir ce bântuia locul. Manchester a anunțat o vânătoare oficială de vampiri, iar într-o zi de vineri 13, o mulțime de„ vânători ”din toată Londra s-au aventurat după porți și ziduri în cimitirul încuiat, în ciuda eforturilor poliției de a controla situația. 

Cei doi magi trebuiau să rezolve dezbaterea cu un „duel de magi”, dar nu s-a întâmplat niciodată. Farrant a fost arestat în curtea bisericii de lângă cimitirul Highgate cu un crucifix și un stâlp de lemn și în 1974 a fost închis „pentru deteriorarea monumentelor și interferarea cu rămășițele moarte din cimitirul Highgate”. Deși niciun magician nu a găsit presupusul vampir, în diferitele „vânători” mormintele au fost jefuite și cadavrele adevărate au fost cu adevărat decapitate.

Foto: Facebook

Vrăjitoarea Melissa a surprins juriul de la „Chefi la cuțite”. Le-a dat în cărți celor 3 chefi

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre