Simona Ionescu / Redactor Șef

Misterul din Lacul Morii. Apa a acoperit o biserică și un cimitir

Misterul din Lacul Morii. Apa a acoperit o biserică și un cimitir
Lacul Morii din Sectorul 6 al Bucureștiului este deja cunoscut de către locuitorii Capitalei. În afară de peisajul liniștit pe care îl oferă, locul are și o istorie interesantă. Care este misterul din Lacul Morii.

Zona cunoscută astăzi drept Lacul Morii avea cu totul altă întrebuințare înainte de venirea lui Ceaușescu la putere. Misterul din Lacul Morii a prins contur după decizia luată de comuniști în ceea ce privește zona. Lacul Morii se află între cartierele Giulești și Crângași, o extremitate a lui fiind mărginită de satul Roșu.

Lacul Morii constituie alături de Barajul Ciurel un ansamblu artificial împotriva viiturilor care ar putea inunda capitala. Cu cele 246 de hectare ale sale este cel mai mare lac din București. Barajul Ciurel, cu o înălțime de 15 metri și o lungime de 7 km stăvilește cursul Dâmboviței, dând astfel naștere lacului cu pricina.

Misterul din Lacul Morii. Biserica și cimitirul acoperite de ape

Misterul din Lacul Morii

În vremea lui Nicolae Ceaușescu, comuniștii au decis să construiască lacul cu orice preț. Acest lucru a dus la decizia de dezafectare a cimitirului și bisericii Sfantul Nicolae aflate in trecut pe locul acestuia. A fost dat un termen pentru mutarea osemintelor celor îngropați în cimitir. După expirarea acestuia, buldozerele au dărâmat și nivelat terenul înainte ca toți cei decedați să fie evacuați. 

Unii oameni s-au temut atunci de un blestem care ar fi coincis cu profanarea mormintelor și dărâmarea bisericii. În ciuda acestor obstacole, zona a fost ulterior inundată, apa acoperind pământurile pe care s-au aflat cele două locuri sfinte. Un monument învechit, de tablă, menționează faptul că sub apele lacului a existat locul pe care se înălța odată biserica.

Întâmplări supranaturale pe Lacul Morii

Odată cu dărâmarea bisericii și nivelarea cimitirului, au apărut și temerile cu privire la răzbunarea divină. Astfel oamenii au început să creadă că lacul e blestemat, mai ales că biserica a fost dărâmată în zi de sărbătoare, mai exact la praznicul sfinților Constantin și Elena.

Mulți oameni și-au găsit sfârșitul în lac prin sinucidere. Pescarii de acum 30 de ani relatau apariția de fenomene luminoase deasupra lacului în timpul nopții și existența unor zgomote acute în zonă. Mulți l-au numit lacul morții și se tem de acesta. Un alt fapt neconfirmat oficial este că pe locul lacului a fost de asemenea un cimitir comun al bolnavilor de ciumă din vremea domnitorului Caragea, acesta adăugându-se la misterele deja invocate mai sus. Astăzi lacul este locul de relaxare al nenumăraților bucureșteni, care vin în zonă pentru a se plimba cu bicicleta, rolele, sau pur si simplu pentru a sta pe bancă și a privi apusul. 

Foto: Facebook

Cine era actrița din cea  mai erotică scenă dintr-un film românesc. Se întâmpla în comunism

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre