Ca să reparați stilul de viață haotic, vitaminele sunt cele mai bune. Cu o singură condiție: să nu le luați o perioadă îndelungată.

Toamna organismul are nevoie de vitamine. Atenție la exces, pentru că duce la apariția unor grave afecțiuni

Iarna trebuie să vă prindă sănătoși 100%. Așa că e momentul ca în această toamnă să vă puneți pe picioare. Introduceți în dietă fructe și legume din belșug și nu uitați sub nici o formă de vitamine. Dar asta nu înseamnă să înghițiți zilnic un pumn de suplimente.

Pentru că s-ar putea să vă faceți mai mult rău decât bine. Să luăm, de exemplu, cazul potasiului. Odată ce veți face exces, riscați să aveți probleme cu inima. Nici vitamina A consumată în exces nu duce la ceva bun. E posibil să vă pierdeți pofta de mâncare, să vă fie greață și să deveniți nervoși peste măsură sau somnolenți. În cazurile cele mai grave, e posibil să se instaleze chiar și coma.

Cantitățile mari de vitamina C pot fi foarte periculoase pentru persoanele cu afecțiuni genetice

În ceea ce privește vitamina B3, abuzul duce la amețeli, mâncărimi, vărsături, dureri de stomac, dureri abdominale, gută, diaree, dar și pierderea vederii. Nu luați nici cantități mari de vitamina B6, pentru că e posibil să vă confruntați cu leziuni ale pielii, slăbiciune musculară, sensibilitate la lumină, greață sau arsuri la stomac.

În cazul abuzului de vitamina B9, sunt frecvente crampele abdominale, dar și tulburările de somn, confuzie, greață, modificări de comportament, reacții cutanate, convulsii. Nu abuzați nici de vitamina C, pentru că vă puteți trezi cu pietre la rinichi. De asemenea, cei cu afecțiuni genetice trebuie să fie extrem de atenți la consumul de vitamina C. Nu în ultimul rând, un consum exagerat de vitamina D conduce la hipercalcemie, scăderea în greutate, pierderea poftei de mâncare.

Sursă foto: doc.ro, milupa