Rețeta pentru tortul cu ananas și frișcă este simplă, dar rezultatul este fabulos. Este perfetct pentru zilele calde de vară, la aniversări și sărbători. Se face repede, cu ingredient puține, cu fructe proaspete sau din compot.
Tort cu frișcă și ananas
Tortul cu frișcă și ananas se prepară rapid, dar trebuie lăsat câteva ore la rece înainte de a fi servit.
Ingrediente
- 200 g ananas din compot
- 75 g făină
- 50 g zahăr
- o linguriţă praf de copt
- sare
- un ou
- 50 g smântână
- 35 g unt topit
- o lingură ulei
- 300 ml frişca lichidă
Mod de preparare
- Se amestecă făina cu praful de copt, zahărul şi sarea.
- Se adaugă oul, smântână, uleiul şi apoi se pune untul topit.
- Se toarnă jumătate din aluat într-o formă de copt cu pereţi detaşabili, se pune un strat de ananas tăiat cât mai mărunt sau chiar mixat, se acoperă cu restul de aluat.
- Se coace 30 de minute.
- Se lasă apoi să se răcească în tavă, se acoperă cu frişca bătută şi se lasă la rece până a doua zi.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook