Simona Ionescu / Redactor Șef

Tot ce cred bărbații că vor femeile și tot ce cred femeile că vor bărbații e altfel

Tot ce cred bărbații că vor femeile și tot ce cred femeile că vor bărbații e altfel
Tot ce ați crezut până acum despre bărbați e greșit. Nu e așa cum se spune. Când vine vorba de atracție sunt curioși de orice altceva decât s-a crezut mereu. Dar e valabilă și reciproca. Un studiu amănunțit a fost făcut. Iată cum stau lucrurile.

Oamenii de știință au descoperit că femeile supraestimează atracția bărbaților pentru o siluetă subțire, în timp ce bărbații supraestimează atracția femeilor pentru musculatura evidentă. Amuzant, nu? Asta în timp ce ele se înfometează pentru a avea talie de viespe, iar ei se chinuie cu ganterele la sala de forță pentru a-și crește pectoralii.

Și atunci ce e important atunci când alegem un nou partener? Un studiu realizat de Universitatea St. Andrews din Marea Britanie demonstrează cum stau lucrurile în realitate. Percepția despre ce li se pare atrăgător femeilor la bărbați și ce li s epare atrăgător barbaților la femei este total greșită. Adică femeile cred în mod eronat total că bărbaților le plece ceva anume la ele, și reciproca.

Pentru acest studiu, britanicii au ales un eșantion de 169 de bărbați și femei, heterosexuali, cu vârste cuprinse între 17 și 26 de ani. În timpul studiului, participanții au fost puși să își descrie propriul corp. În etapa a doua, folosind o aplicație, au putut modifica imagini ale unor persoane de sex opus, rezultatul fiind corpul ideal pe placul lor.

Fiecare din participanți a parcurs exercițiul de 2 ori. Prima dată țintind o relație pe termen scurt cu partenerul de sex opus, a doua oară cerându-i-se să se gândească la cum ar vrea să arate partenerul unei relații pe termen lung. Bărbații au ”desenat” femeile visurilor lor, pentru o aventură sau pentru a întemeia o familie, iar femeile, la fel, au schițat imaginea bărbatului cu care ar avea o aventură de-o noapte sau cu care ar vrea să facă copii.

Cercetătorii au fost șocați să constate că trăim într-o eroare incredibilă

Percepția asupra atractivitatii fizice, scrie Mind Body Green, este cu totul alta decât se crede. Iar acest fapt afectează deopotrivă și bărbații, și femeile. Barbații sunt convinși că femeile își doresc lângă ele parteneri musculoși, iar femeile credeau că bărbații caută partenere cu silueta subțire. De fapt, nici vorbă de așa ceva. ”Aceste prejudecati sunt mai exagerate în cazul relațiilor pe termen scurt”, arata autorii studiului.

Oamenii de știință britanici au găsit și o explicație: se pare că aceste  prejudecăți provin din modul prea critic în care ne privim singuri atunci când ne gândim la ceea ce l-ar atrage pe un posibil partener la noi, acest mod de gândire fiind înrădăcinat în mentalul colectiv. Efectele acestei realități sunt majore. În primul rând scad încrederea de sine, iar acest lucru duce, în final, la însingurare. Care vine ”la pachet” cu diverse stări depresive și așa mai deoparte.

Nimeni nu caută perfecțiunea

În realitate, nici bărbații, nici femeile, nu caută perfecțiunea fizică nici măcar când vine vorba de o aventură de o noapte. ”În concluzie, folosind modele de corpuri umane cu diferite niveluri de indice al masei corporale și de grăsimi, studiul actual a relevat că există percepții greșite ale preferințelor sexuale opuse la bărbații și femeile tinere.

În special, femeile tind să supraestimeze subțirimea corpurilor feminine pe care bărbații le preferă, iar bărbații tind să supraestimeze musculatura corpurilor masculine pe care femeile le-ar prefera. Mai mult, aceste percepții greșite sunt mai exagerate pentru relațiile pe termen scurt.

Femeile cred în mod greșit că bărbații ar dori femei mai slabe pentru relații pe termen scurt decât pentru relațiile pe termen lung, în timp ce bărbații percep greșit că femeile ar dori bărbați mai musculoși pe termen scurt decât pentru relațiile pe termen lung.

Cercetările viitoare privind imaginea corporală ar trebui să evalueze influența pe care o au percepțiile greșite ale preferințelor sexului opus asupra nemulțumirilor corporale și a altor probleme psihologice legate de imaginea corpului”, se arată în finalul studiului.

Sursa foto: Pixabay / EliasSch

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre