Tot ce trebuie să știți despre Baby Botox. Procedura de frumusețe care face furori

Tot ce trebuie să știți despre Baby Botox. Procedura de frumusețe care face furori
Multe din vedetele autohtone sunt abonate la ședințe de botox. Nu doar ele. Și cele internaționale apelează. În timp ce unele arată mai bine decât în tinerețe, altele au ajuns să se schimonosească.

Baby Botox este procedura de frumusețe care face furori în acest moment. Este mai puțin invazivă decât botoxul obișnuit. De aceea e ideală, mai ales în cazul persoanelor tinere. Dar și în ceea ce privește persoanele care nu vor să arate radical schimbate. Practic este vorba de o variantă ușoară, ultra light a aplicării toxinei botulinice. Căutările online despre Baby Botox sunt în creștere, confirmă agenția de marketing Spate, foarte bine pregătită în domeniul noilor tendințe de frumusețe.

Ce înseamnă Baby Botox?

În spatele acestei definiții demne de copywriter se află o procedura medico-estetică binecunoscută, în varianta ușoară, cu injecții de mini cantități de toxină botulinică. Procedura e ideală pentru vârsta de 30 – 35 de ani când o persoană e mai interesată să prevină apariția primelor riduri pe partea superioara a feței.

Această procedură e din ce în ce mai căutată odată cu nebunia selfie-urilor realizate de foarte aproape. De asemenea, anxietatea  generată de video-callurile pe Zoom în care toate defectele feței ajung în prim plan, au pus procedura Baby Botox în vârful interesului celor care vor să arate impecabil.

Cât durează efectele Baby Botox

„Vremurile s-au schimbat foarte mult și percepția asupra chirurgiei estetice nu mai este la fel de negativă ca în anii 2000, când toată lumea se temea efectul caricatural și nefiresc”, confirmă dr. Valentina Finotti, chirurg plastician și specialist în medicină estetică al Clinicii Sotherga din Milano, pentru Elle.com.

„Cu Baby Botox ne referim la practica folosirii toxinei botulinice la o vârstă fragedă (30 – 35 de ani), cu un scop diferit de netezirea tradițională a ridurilor frunții și a conturului ochilor. În acest caz, dorim să prevenim, dar mai ales pentru a obține o senzație imediată de prospețime a feței. Metoda începe cu o evaluare atentă a pacientului, în special în dinamica feței.

I se va cere să facă expresii, evaluând astfel forța musculară și zonele în care vor fi liniile de expresie, care se formează ușor din folosirea continuă a mușchiului propriu-zis. Abia după acest moment medicul începe să injecteze doze adecvate și practic reduse de toxina botulinică, doar pentru a relaxa și slăbi mușchiul fără a-l bloca complet, întârziind astfel formarea ridurilor”, a mai explicat medicul.

După 4 – 5 zile pacientul va observa un aspect mai proaspăt și mult mai puțin obosit, cu un aspect relaxat și senin. Efectele durează aproximativ 5 luni.

Sursa foto: Instagram

Recomandarile noastre