Amenzile vor fi pe bandă rulantă pentru șoferii care nu vor respecta legea. Schimbările încep pe 1 iulie.
Începând cu 1 iulie, șoferii care nu vor plăti parcare în București, vor primi amenzi usturătoare. Ei vor fi găsiți cu ajutorul radarelor mobile. „Până anul viitor vom ajunge la peste 30.000 locuri de parcare marcate cu albastru.
Sistemul functionează cu ajutorul a două camere video de ultimă generație care verifică în mai puțin de o secundă numărul de înmatriculare și plata locului de parcare, dacă mașina este parcată GRATIS (fără abonament de zi, lunar sau tarif orar) atunci primește pe loc amendă fără ca șoferul să o poată constata.
„Se pot primi mai multe amenzi în aceeași zi”
Amenda vine cu o fotografie ce include locul, data și ora, dovezi de necontestat în instanță. Se pot primi și mai multe amenzi în aceeași zi dacă vei fi surprins pe o durată mai lungă. Se pot verifica până la 3.000 de autoturisme pe oră”, anunță Nicorel Nicorescu, Consilier General la Primăria București, pe o rețea socială.
Începând din august anul trecut, șoferii vor plăti 200 de lei și li se vor bloca și mașinile dacă vor folosi parcările care sunt în gestionarea Primăriei Capitalei și nu vor plăti.
Cât costă parcarea
Potrivit HCGMB 517/2019, în intervalul orar 7.00 – 23.00, de luni până vineri, tarifele practicate de Compania Municipală Parking sunt de 10 lei/oră, în zona 0, 5 lei/oră în zona 1 și 2,5 lei/oră în zona 2. Riveranii pot beneficia de abonamente, cu sau fără rezervare.
Cine nu are rezervare va plăti 200 de lei/lună în zona 0, 100 lei/lună în zona 1 și 80 de lei/lună în zona 2. Șoferii care au rezervare în intervalul 0.00-24.00, vor avea de plătit 900 lei/lună în zona 0, 700 de lei/lună în zona 1 și 400 de lei/lună în zona 2.
Se pot face și abonamente pentru o zi, o săptămână sau o lună
Conducătorii auto pot să-și facă abonamente pentru o zi, o săptămână, o lună, un semestru sau un an pentru fiecare dintre zonele 0, 1 sau 2 ale Capitalei. Pentru zona 9 veți plăti 75 lei/zi, 300 de lei/săptămână sau 1.050 de lei/lună. Pentru zona 1 veți scoate din buzunar 38 de lei/zi, 150 de le/săptămână, 525 de lei/lună. Pentru zona 2 veți avea de plată 15 lei/zi, 60 lei/săptămână și 210 lei/lună.
Ce înseamnă zona 0
Zona 0 este delimitată de străzile Piaţa C.A. Rosetti, str. Tudor Arghezi, str. Dr. Dimitrie G. Gerota, str. Jean Louis Calderon, str. C.A. Rosetti, bd. Nicolae Bălcescu, str. Ion Câmpineanu, Calea Victoriei, Splaiul Independenţei, str. Halelor, Piaţa Unirii, bd. Unirii, bd. Mircea Vodă, str. Matei Basarab, bd. Hristo Botev, inclusiv străzile menţionate.
Care este zona 1
Zona 1 este cuprinsă între Zona 0 şi perimetrul format din străzile: Piaţa Francofoniei, Calea 13 Septembrie, şos. Panduri, bd. Geniului, şos Cotroceni, Splaiul Independenţei, bd. Mihail Kogălniceanu, str. Vasile Pârvan, str. Berzei, bd Gării de Nord, Piaţa Gării de Nord, Calea Griviţei, şos Nicolae Titulescu, bd Banu Manta, bd Ion Mihalache.
Str. Aviator Popişteanu, bd Expoziţiei, str Parcului, str Tipografilor, şos Bucureşti-Ploieşti, bd Aerogării, str Nicolae G. Caranfil, bd Beijing, bd Mircea Eliade, Calea Floreasca, str Polonă, str Mihai Eminescu, str Traian, bd Pache Protopopescu, şos Mihai Bravu, str Traian Popovici, Calea Dudeşti, bd Octavian Goga, str Nerva Traian.
Bd. Gheorghe Şincai, str Lânăriei, Calea Şerban Vodă, bd Mărăşeşti, Piaţa Libertăţii, str. Mitropolit Nifon, Piaţa Regina Maria, bd Libertăţii, inclusiv străzile menţionate. Zona 2 cuprinde locurile de parcare special amenajate între Zona 1 şi limita administrativă a oraşului.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook