Tragedie fără margini la spitalul din Piatra Neamț. 10 persoane au pierit în focul izbucnit la secția ATI

Tragedie fără margini la spitalul din Piatra Neamț. 10 persoane au pierit în focul izbucnit la secția ATI
Nu au murit de Covid în Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț ci afixiați și arși în urma unui incendiu violent. Pompierii au transmis că au reușit să stingă focul la ora 19.30.

Up Date: La ora 20.30, ISU oferă date oficiale. Bilanțul vicitmelor decedate a crescut de la 7 la 10.

Potrivit ISU Neamț, numărul deceselor a crescut la 10. Alte 7 victime sunt în stare critică, printre care și medicul de gardă care a suferit arsuri pe o suprafață de 80% a corpului, fiind în stare deosebit de gravă.

Se așteaptă preluarea victimelor pentru transportul la spitalul județean Iasi.

Resurse medicale implicate:

ISU NT: 1 Autospecială pentru transport victime multiple și 2 ambulanțe SMURD cu medic

ISU IS : 1 Autospecială pentru transport victime multiple și 2 ambulanțe SMURD cu medic

ISU BC – 1 Autospecială pentru transport victime multiple

ISU SV – 1 Autospecială pentru transport victime multiple

SAJ Neamț – 9 Ambulanțe tip B.

Pentru transportul pacienților, mijloacele de la ISU BC și ISU SV vor fi încadrate cu personal medical de la Spitalul Județean Iași.

Nu se dau detalii despre explozia produsă, deoarece este o anchetă în curs. Se vorbește despre probleme apărute la instalațiile care asigurau oxigenul pacienților din ATI.

Știrea inițială

Vestea că arde spitalul anti-covid s-a întins repede în oraș. Sirenele pompierilor urlau pe străzi spre fumul care se zărea dinspre zona spitalului.

Incendiul avea loc, potrivit ISU Neamț, în secția ATI, a spitalului. Pe „surse” venea vestea că este vorba despre victime multiple. Pompierii au transmis un comunicat presei, la scurt timp de la declanșarea acțiunii.

„Incendiu la Secție ATI din incinta spitalului județean, cu flacără deschisă și degajare mare de fum.

Având în vedere numărul de persoane existent internat în secție, pentru gestionarea eficientă a evenimentului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Pompierii acționează cu 5 autospeciale de stingere și 1 autoscară. Pentru identificarea eventualelor victime s-au constituit echipe de căutare-salvare.

Intervenția este în dinamică”.

Jurnaliștii locali au aflat tot „pe surse” din spital că ar fi vorba despre 7 victime, printre care și un cadru medical, care sunt rănite sau decedate.

După stingerea incendiului, Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț a declarat că cele șapte persoane sunt toate decedate și că erau bolnavi de coronavirus, intubați în secția ATI.

Alte secții din cadrul spitalului nu au mai fost afectate, a mai spus Irina Popa, în afară de Terapia Intensivă.

La scurt timp, însă, alte informații ne-au parvenit. În afara celor 7 morți, o persoană prezintă semne vitale slabe, iar medicul de gardă prezintă arsuri de gradul II și III pe 80% din suprafața corporală.

Alți 8 pacienți, internați într-un salon alăturat, care au fost salvați, vor fi transportați la Spitalul Județean Iași. Deja din Iași au plecat masini ale ISU pentru a prelua răniții.

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a anunțat că merge la Piatra Neamț. Poate mai bine își dădea demisia, căci acum nu prea își are rostul acolo.

În acest spital a fost inițial internată actrița Draga Olteanu Matei, care ieri după-amiază a fost transferată de urgență la Spitalul Județean Iași, pentru că avea o hemoragie stomacală puternică.

Ancheta a fost declanșată deja pentru a se afla ce a produs incendiul care a curmat viața a 7 oameni.

Foto: ziar piatra neamt

Au salvat-o! Bine că au transferat-o pe Draga Olteanu Matei din „spitalul Covid”!