Trei zile de doliu național în Republica Dominicană. Omenii deplâng o legendă a scenei

Trei zile de doliu național în Republica Dominicană. Omenii deplâng o legendă a scenei
Legendarul cântăreţ dominican de merengue Juan de Dios „Johnny” Ventura a decedat miercuri la vârsta de 81 de ani, potrivit familiei şi oficialilor din Republica Dominicană, informează Reuters.

Au fost decretate trei zile de doliu național în Republica Dominicană. Omenii deplâng o legendă a scenei. Preşedintele Republicii Dominicane, Luis Abinader, cel care a decretat zilele de doliu, spune că artistul e considerat de mulţi cel mai mare cântăreţ de merengue din lume. Merengue e un stil de muzică şi dans originar din această ţară, profund legat de identitatea naţională.

„Astăzi, fiecare dominican simte o mare durere. Astăzi, fiecare dintre noi este în doliu, dar suntem siguri că moştenirea sa artistică va dăinui din generaţie în generaţie”, a mai precizat şeful statului. Ventura a murit în Santiago din cauza unui infarct, a precizat fiul muzicianului, Jandy.

Trei zile de doliu național în Republica Dominicană

Ventura a devenit celebru după ce a câştigat un concurs la radio în anii 1950. El a înregistrat 105 albume de-a lungul unei cariere de peste cinci decenii. Hiturile sale includ melodii precum „Merenguero Hasta la Tambora” şi „Patacon Pisao”. El a făcut carieră și în politică, nu numai în muzică.

Cântăreţul a fost pentru o scurtă perioadă primar al orașului Santo Domingo, capitala Republicii Dominicane. De aici a fost supranumit „El Caballo Mayor”.

Mulți colegi de breaslă din America Latină i-au adus un ultim omagiu. „Pentru muzică şi ceea ce laşi în urmă, pentru zâmbetul şi exemplul pe care l-ai oferit, precum şi pentru că îţi puneai hainele de sărbătoare în fiecare zi şi pentru că ne-ai învăţat ce înseamnă merengue!! Mulţumim, Don Johnny!”, a scris pe Twitter cunoscutul cântăreţ dominican Juan Luis Guerra.

Amintim că săptpmâna aceasta au mai murit doi mari artiști. E vorba de basisxtul truăei ZZ Top, Dusty Hill, mort la 72 de ani, în somn, și de Joey Jordison, fostul baterist al trupei americane de heavy metal Slipknot, a murit la vârsta de 46 de ani, anunță BBC.​

Sursa foto: Instagram

Exclusiv. Cine este Băiatul după care e topit Alex Bodi

Recomandarile noastre