Trendul goth își pune amprenta pe moda din 2022. Toate marile vedete au adoptat tendința

Trendul goth își pune amprenta pe moda din 2022. Toate marile vedete au adoptat tendința
De la săptămâna modei până pe la ceea ce vedem pe străzi, fetele goth ies în evidență în look-uri din piele, corsete și dantelă. Toate de culoare neagră.

Trendul goth și-a pus amprenta pe moda din 2022. Simpla menționare a numelui său aduce aminte de Y2K, de Familia Addams, de ținutele all black și de tenul palid. Deși a dispărut de atunci de pe radarul modei, stilul goth s-a întors și a cucerit săptămâna modei și covoarele roșii, anul acesta.

De data aceasta, este mai mult grunge decât punk, sub influența designerilor 2.0, de la Dior la Louis Vuitton, trecând prin Versace și Rick Owens, scrie Vogue Franța. Stilul gotic nu mai este la fel de radical ca odinioară și poate fi combinat cu subtilitate.

Cum poartă vedetele momentului moda gotică

Kourtney Kardashian și-a orientat garderoba către look-uri direct din influențe dark. Kendall Jenner, Bella Hadid și Hailey Bieber cedează în fața avansurilor dantelei, iar Dua Lipa, Winnie Harlow și Olivia Rodrigo au fost cucerite de farmecul corsetului. It-girls își întunecă ținutele cu o întoarcere la elementele gotice, care sunt elegante și sexy.

Stilul gotic intrigă la fel de mult pe cât fascinează, oferind adevărate momente de modă, așa cum a demonstrat Rihanna care și-a prezentat burtica bombată, însărcinată, la show-ul Dior din toamna anului trecut de la Paris, pe sub o rochie total transparentă din tulle.

Kendall Jenner a optat pentru un look total Dolce Gabbana cu o rochie din colecția de vară 1995 sandale de dantelă și sandale de dantelă și colierul „Rose Crucifix Chocker”.

Olivia Rodrigo a îmbrăcat și ea o rochie corset vintage semnată de Jean Paul Gaultier, la premiile MTV din 2022, în timp ce Dua Lipa a optat pentru o rochie vintage Versace la Premiile Grammy.

Dar după Rihanna, care a făcut furori dezbrăcată, vedeta trendului goth rămâne Bella Hadid care poartă un ansamblu personalizat Dilara Findikoglu la petrecerea de după Met Gala din 2022.

Sursa foto: Vogue Franța