Trifoiul roşu ameliorează ateroscreloza

Trifoiul roşu ameliorează ateroscreloza
Trifoiul cu patru foi îți aduce noroc, dar trifoiul cu floarea roșie aduce beneficii pentru sănătate. Planta este cunoscută de bătrâni pentru proprietăţile sale vindecătoare.

Trifoiul cu floare roșie are proprietă vindecătoare și a fost folosită de secole pentru bolile femeieşti, arsuri şi dureri de oase. Treptat, s-au descoperit şi alte beneficii.

Trifoiul roşu reduce semnele îmbătrânirii

Primele menţiuni despre beneficiile trifoiului le avem de la vechii medici chinezi. Ei tratau arsurile și durerile de oase, dar în timp au fost descoperite și alte beneficii pentru sănătate.

Trifoiul roşu este bogat în vitaminele A, B, C şi E, dar şi în minerale: magneziu, calciu, fier, fosfor; flavonoide, taninuri, uleiuri esenţiale.

  • S-a observat că are un efect pozitiv în caz de bronşită şi tuse convulsivă. Puneși pe foc un litru de apă, iar când dă în clocot adăugați trei linguri cu frunze şi flori de trifoi bine mărunţite. Lăsți la fiert 15 minute, la foc mic, apoi închideți focul şi lăsați amestecul să se răcească. Se administrează câte o lingură, înainte de masă, până când simtomele dispar.
  • Constipaţia poate fi tratată cu un ceai de trifoi. Două linguri de trifoi roşu, peste care se toarnă o cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat câteva minute, apoi se strecoară.  Se bea câte un sfert de cană pe zi, cu 20 de minute înainte de masă. Tratamentul se poate face timp de trei zile.
  • Ateroscleroza este frecvent asociată cu îmbătrânirea. Afecţiunea apare atunci când vasele de sânge care transportă oxigenul şi substanţele nutritive devin groase şi rigide. O modalitate de a preveni această problemă de sănătate o reprezintă tinctura de trifoi roşu. Umpleți un borcan de 2 litri (închis la culoare) cu flori de trifoi, apoi turnați 500 ml vodcă sau alcool. Acoperiți şi lăsați la loc răcoros, timp de două săptămâni, agitând din când în când borcanul. După ce se strecoară prin tifon, se administrează câte o linguriţă, o dată pe zi, cu 30 de minute înainte de masa de prânz. Tratamentul se ţine o lună de zile.
  • Litiaza renală (pietrele la rinichi) este o afecţiune des întâlnită. S-a observat că un remediu preparat din trifoi roşu poate dizolva pietrele la rinichi. Peste o lingură cu plantă mărunţită se toarnă o cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat 10 minute, apoi se strecoară. Se recomandă administrarea a 100 ml de infuzie de trei ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă.  Tratamentul se face pe o perioadă de trei săptămâni şi se poate reluat după o pauză de o lună.

Visele pe care toată lumea le are la un moment dat. Ce semnifică ele de fapt?