Tudor Chirilă, declarații de pe patul de spital. A fost operat în străinătate

Tudor Chirilă, declarații de pe patul de spital. A fost operat în străinătate
Tudor Chirilă a ajuns în Germania, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale. Suferința artistului e îngrijorătoare, fiindu-i afectate corzile vocale.

În vârstă de 48 de ani, Tudor Chirilă este un actor, muzician, compozitor, producător și critic politic. A fost solistul formației Vama Veche, apoi a fondat formația Vama. Mai recent a fost implicat, în calitate de jurat, în show-ul „Vocea României”.

Artistul a dezvăluit acum problemele cu care se confruntă, după ce s-a asigurat că vindecare este în curs. El a fost nevoit să își stimuleze corzile vocale, așa cum a mărturisit într-o postare pe rețelele de socializare.

„Am fost diagnosticat cu un edem pe una din corzile vocale”

„A fost o vară foarte grea pentru mine. După turneul cu #visulamerican am fost diagnosticat cu un edem pe una din corzile vocale. Asta m-a făcut să anulez aprope toate concertele antamate în vara care tocmai a trecut. Am sperat că edemul va ceda la tratament, dar țeapă. Am ajuns într-un final la Hamburg la început de septembrie unde m-am operat și am început reeducarea vocală post operatorie.

A fost greu de hotărât mai ales că tot vara asta a murit și doamna Duțescu, terapeutul vocal cu care am lucrat o viață de om. Așa că m-am trezit singur cu toate deciziile pe cap și cu niște filmări pe care trebuia să le termin”, a scris Tudor Chirilă pe pagina sa de Facebook.

Ce spune Tudor Chirilă despre vocea sa

Juratul de la Vocea României a ținut să precizeze că problemele sale de sănătate nu au fost cauzate de folosirea deficitară a vocii. „Spun asta pentru că știu cât de multă nevoie este în industria muzicală din România, în teatru sau chiar în film de conștentizarea importanței antrenării și folosirii vocii. Știu că eu am părăsit UNATC total descoperit pe partea asta și știu că vocea nu doar se primește, ci ulterior se educă. Pe mine m-a costat mult de tot faptul că n-am învățat nimic în facultate la capitolul ăsta”, a punctat Tudor Chirilă în postarea menționată.