Tudor Gheorghe a împlinit 75 de ani, pe 1 august, și 60 de ani pe scenă. Nu îl vedem des la televizor, nu se prea aude nici la radio. Dar marele nostru artist tot ne oferă colinde românești, adevărate, interpretate cu multă dragoste pentru ascultătorii săi.

Tudor Gheorghe, colind emoționant. Vă era dor de el?

Cine nu a ascultat ”Au înnebunit salcâmii”, ”Lino, Leano”, ”Acolo este țara mea” este un om mai sărac. Sunt piese atât de frumoase încât se zbârlește pielea de emoție. Din 1969, anul primului recital și până în 1996, Tudor Gheorghe a realizat nu mai puțin de 22 spectacole de muzică și poezie.

Televiziunile și radiourile nu îl invită pe maestrul Tudor Gheorghe, ”poate nu au auzit de mine”. Dar, ca și alți artiști, este prezent online. Ne-a oferit, așa cum ne-a obișnuit o bijuterie de colind, ”A venit și aici Crăciunul”.

„Miniștrii s-au tot schimbat, eu am rămas, am rezistat tuturor tentațiilor și n-am făcut nici un compromis. N-am cântat la botezuri, n-am cântat la nunți…Consider că e o infirmitate, nu am nimic cu oamenii care din asta trăiesc”.

”Aparițiile mele la televiziune sunt extrem de rare, pentru că nu am la ce emisiuni să mă duc. Nu mă încadrez în grilele lor. Ei spun că sunt din zona showbiz-ului, dar eu le-am spus că nu am nimic în comun cu asta. Ar trebui să fiu inclus în zona culturală”,a spus Tudor Gheorghe într-o discuție de excepție, la Marius Tucă Show.


Sărbători de poveste cu Fuego, azi, la TVR 2. Vin marile noastre vedete

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp