Turc pervers, condamnat la 1.000 de ani de închisoare. A obligat o tânără să se lase operată fără anestezie. Detaliile abuzurilor sunt feroce

Turc pervers, condamnat la 1.000 de ani de închisoare. A obligat o tânără să se lase operată fără anestezie. Detaliile abuzurilor sunt feroce
Povești terifiante din interiorul sectei conduse de turcul Adnan Oktar ies la iveală, prin mărturiile unei supraviețuitoare. Bărbatul trăia ca un sultan abuziv, dispunea de propriul harem, dar nu astea erau cele mai grave lucruri pe care le făcea.

Adnan Oktar, cunoscut și sub numele de Adnan Hoca sau Harun Yahya, este un lider unei secte perverse, creaționist, teoretician al conspirației, predicator și anti-evoluționist. Acesta se folosea de posibilitatea de a predica la televizor, pentru a atrage noi membre în cultul său.

Trăia înconjurat de femei „tunate”, iar adeptele sale erau obligate să îi satisfacă cele complicate gânduri. Una din supraviețuitoarele sale, o tânără care a reușit să scape din sectă, face mărturii cutremurătoare despre torturile la care ea și alte adepte au fost supuse. De exemplu, a fost obligată să facă o operație estetică, la nas, fără anestezie.

Teleevanghelistul Adnan Oktar a fost condamnat la peste 1.000 de ani de detenție

Teleevanghelistul turc Adnan Oktar, în vârstă de 64 de ani, a fost condamnat la 1.075 de ani de închisoare pentru o serie de fapte oribile. De-a lungul deceniilor, el a construit o adevărată „bandă devotată de adepți spălați pe creier”, după cum menționează The Sun, trăind o viață de lux înconjurat de femei pline de farmec pe care le numea „pisici”, în timp ce tinerii săi adepți bărbați erau numiți „lei”.

În cele din urmă, a fost găsit vinovat în zece capete de acuzare separate, inclusiv conducerea unei bande criminale, abuz sexual asupra minorilor, abuz sexual și implicare în spionaj politic sau militar. De la acuzații de viol – cu membrele sectei, obligate să ia pilule anticoncepționale după violuri, foștii membri ai sectei conduse de Adnan Oktar au prezentat un tablou sumbru în instanță.

Racolată minoră și obligată să se opereze la nas fără anestezie

Unii dintre cei care au trăit alături de Adnan Oktar au făcut lumină asupra modului în care au fost racolați în sectă, dar și asupra modului în care funcționa aceasta.

Seda Isildar era o adolescentă, elevă la liceu când prietenii i-au făcut cunoștință cu Oktar și grupul lui. Ea știa deja cine era el după ce l-a văzut pe coperta unei publicații cu credibilitate din orașul său. Între timp, Seda a părăsit Turcia și trăiește în Canada. Ea povestește cum a fost racolată.

„Ți se spunea spune că ești specială. Ești diferită de restul grupului. Ai 15 ani și pur și simplu asta te impresionează. Vrei să faci parte din acel grup. Apoi te izolează? Este ca o relație toxică”, a povestit. Ea credea că Oktar reprezintă o versiune modernizată a islamului, ceea ce i se părea palpitant.  Până când el a abuzat-o sexual. Seda spune că, în calitate de elevă, a fost constrânsă să se căsătorească cu el, când el avea 30 de ani.

Suferința a migrat de la emoțional la fizic când a fost forțată să se opereze la nas la vârsta de 20 de ani, fără anestezie generală. Încă își amintește ciocanul și dalta cu care s-a intervenit asupra osului nazal. „A fost oribil. Număram de câte ori mi-au lovit nasul cu dalta și ciocanul”, povestește.  I-au trebuit opt ​​ani până a reușit să evadeze din sectă și să înceapă o nouă viață în Canada.

Oktar a devenit cunoscut prin apariții la televizor

Oktar a devenit cunoscut în anii 1990, în timp ce conducea Fundația de Cercetare – Știință (Bilim Araștırma Vakfı sau BAV). Aceasta se concentra pe activități științifice „care vizează conștientizarea în masă cu privire la cauzele reale care stau la baza conflictelor sociale și politice”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pınar Almila (@pinar_almila)

Canalul său de televiziune, A9, unde a început să predice din 2011, l-a făcut un nume binecunoscut în întreaga lume. Videoclipurile încărcate în mod regulat online l-au arătat ținând predici despre creaționism în timp ce era înconjurat de „pisicile” lui.

Altă mărturie cutremurătoare, din partea unei foste studente

Ceylan Ozgul avea 24 de ani și era în al treilea an la Universitatea din Istanbul când a fost racolată de cultul lui Oktar. Ea spune că a fost atrasă încet, dar pe măsură ce rolul ei în grup a crescut, la fel au crescut și presiunile. Fosta „pisicuță” a devenit una dintre cele mai proeminente membre ale grupului, părând în mod regulat pe canalul TV al lui Oktar, unde putea fi văzută privindu-i atent fiecare mișcare.

Ea spune că a fost o evoluție lentă și treptată până să fie prinsă în lumea lui: „A fost, inițial, destul de distractiv să stai de vorbă cu el. Era un tip mai în vârstă care te ia în serios și îți vorbește despre istorie, fizică, medicină. Mi-a plăcut să petrec timpul cu el”. Dar, pe măsură ce s-a implicat din ce în ce mai mult, rolul ei în cadrul grupului a crescut și ea spune că a rămas în curând prinsă într-un mediu în care toate mișcările și comunicațiile îi erau monitorizate.

„Nu s-a întâmplat peste noapte. S-a întâmplat peste un an. Chiar și prostiile au început să aibă sens pentru mine dintr-o dată, după un an, pentru că ajungi să crezi că este normal; toți cei din jurul tău o fac. Singura imagine din mintea oamenilor despre Adnan Oktar erau fetele în bikini sau care dezbrăcau de haine și dansau. Din păcate, acest lucru face subiectul cu adevărat simplu. Dar nu este un subiect care trebuie luat cu ușurință. Este vorba de fapt despre cum să înrobești femeile și bărbații tineri”, a mai povestit femeia.

Bărbații cultului, premiați după numărul de violuri comise

Un alt fost membru a făcut anterior afirmații șocante în instanță, potrivit Daily Sabah – spunând că unii membri luau parte la așa-numitul sistem de „turnike” (sau turnichet), în care noi femei care intrau în grup trebuiau să facă sex cu bărbați din organizație.

Postul de știri îl citează pe fostul membru spunând în instanță: „Au avut un tablou de bord, iar membrii alegeau „campionul” săptămânii, al zilei sau al lunii, în funcție de numărul de femei cu care au avut relații sexuale. Cei cu un număr mai mic de violuri au fost acuzați că sunt gay”.

Sursa foto: The Sun

Recomandarile noastre