UEFA s-a supărat și i-a tras de urechi pe reprezentanții Federației Maghiare de Fotbal. Se lasă cu sancțiuni grave

UEFA s-a supărat și i-a tras de urechi pe reprezentanții Federației Maghiare de Fotbal. Se lasă cu sancțiuni grave
Bucuria Federația Maghiare de Fotbal a fost umbrită de o scrisoare a reprezentanților UEFA. Iată ce s-a întâmplat.

UEFA neagă categoric că și-ar fi dat acordul ca suporterii să afișeze la meciurile naționale materiale cu harta Ungariei Mari.

Drept urmare, Theodore Theodoridis, secretarul general al UEFA, a trimis o scrisoare Federației Maghiare de Fotbal în care atrage atenția că UEFA nu a spus absolut nimic legat de folosirea însemnelor cu harta Ungariei Mari. Mai mult, reprezentantul UEFA spune că Federația Maghiară de Fotbal (MLSZ) va suporta consecințele dacă suporterii vor face altceva decât le este permis.

Scrisoarea i-a fost adresată secretarului general al UEFA în Federația de la Budapesta, Marton Vagi. UEFA a luat atitudine după ce maghiarii au anunțat cu câteva zile în urmă pe site-ul oficial că fanii vor putea folosi materiale cu harta Ungariei Mari la următoarele două meciuri.

Suporteri unguri

„Vrem să clarificăm faptul că UEFA nu a aprobat afișarea unor astfel de steaguri și bannere”

„Spre surprinderea noastră totală, am aflat de existența mai multor știri care prezintă un acord dat de UEFA pentru folosirea acestor steaguri și bannere la competițiile pe care le organizează. Pentru a evita orice dubiu, vrem să clarificăm faptul că UEFA nu a aprobat afișarea unor astfel de steaguri și bannere. Mai mult, așa cum am menționat în scrisoarea precedentă, prezența unor asemenea bannere poate aduce consecințe pe linie disciplinară.

Vor fi impuse sancțiuni în acord cu regulile UEFA

De aceea, vă recomandăm ferm să urmați pașii necesari pentru a împiedica afișarea acestor steaguri sau bannere la orice meci organizat de UEFA. În ultimul rând, așa cum am menționat și în scrisoarea anterioară, va fi de competența organismelor disciplinare independente să evalueze și să impună eventuale sancțiuni în acord cu regulile UEFA”, se arată în scrisoarea semnată de secretarul general al federației europene, conform Playsport.

Ce scrie în comunicatul Federației Maghiare de Fotbal.

Potrivit comunicatului Federației Maghiare de Fotbal, susținătorii echipei Ungariei pot să utilizeze drapelul Ungariei Mari. „La meciuri ar urma să fie respectate următoarele condiții, potrivit comunicatului oficial al MLSZ, suporterii vor putea afișa doar harta reprezentativă a Ungariei Mari.

Nu alte simboluri sau inscripții, doar culorile roșu, alb și verde se pot regăsi pe drapele/ bannere, simbolul trebuie prezentat – în mod obișnuit – datorită conținutului sau și controlului de prevenire a incendiilor”, se arată în comunicatul Federației Maghiare de Fotbal.

Recomandarile noastre