Uleiuri naturale care vă scapă definitiv de căpușe. Efectul este garantat

Uleiuri naturale care vă scapă definitiv de căpușe. Efectul este garantat
De la începutul primăverii și până în toamnă, căpușele ne dau mari bătăi de cap. Iată cum puteți să vă feriți de creaturile care, odată instalate, nu vor să mai place.

O masă la iarbă verde sau o simplă plimbare prin parc se poate transforma într-o nenorocire din cauza căpușelor. Cu aceste soluții naturale le veți alunga.

Pun în pericol atât sănătatea oamenilor cât și a animalelor de companie, de aceea trebuie să vă feriți cât puteți de mult de căpușe. Un remediu simplu, dar care le îndepărtează este uleiul de cedru. Nu e toxic și poate fi pulverizat atât pe haine, cât și direct pe piele, fiind util și pentru animalele de companie.

Uleiul de cedru, spaima căpușelor

De asemenea, înainte de a ieși din casă, dați câteva pufuri din acest produs natural, extrem de eficient. Tot ce aveți nevoie este să amestecați 9 picături de ulei esențial de citronella cu 6 picături ulei esențial de arbore de ceai, 6 picături uleiuri esențiale de mentă și 1 lingură cu ulei de migdale sau ulei de jojoba și puțină apă purificată sau distilată. Puneți totul într-un recipient cu pulverizator.

Uleiul de eucalipt respinge căpușele

Un cunoscut agent de respingere, dar și ucigaș al căpușelor este și uleiul de eucalipt. Se combină 20 picături de ulei de eucalipt cu 15 picături de apă distilată și se pune într-o sticlă cu pulverizator. Se agită înainte de utilizare și se pulverizează pe manșete, piele și pantofi. Dacă vreți să aplicați pe blana animalelor, diluați cu apă înainte.

Pulverizați ulei de eucalipt pe haine și piele și alungați căpușele

Masați pielea cu ulei de neem

Folositor împotriva căpușelor este și uleiul de neem. Se pun câteva picături în palmă și se masează pielea expusă. Diluat cu apă, se poate folosi pentru animale. Dacă o căpușă a intrat în piele, o puteți extrage imediat dacă veți pune pe insectă două-trei picături de ulei de neem. Un amestec care va speria căpușele se poate obține din alcool formic și apă, în proporție de 1:1. Puneți totul într-o sticlă cu pulverizator și aplicați pe haine și pantofi înainte de a pleca la drum.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre