Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă de paste cu ulei de usturoi și ardei iute. Conțin și un ingredient „secret”

Rețetă de paste cu ulei de usturoi și ardei iute. Conțin și un ingredient „secret”
Aceste paste  reprezintă un fel de mâncare foarte simplu care este deosebit de gustos. În plus, se prepară foarte rapid.  

Ingredientul surpriză din acest preparat sunt icrele de ton, așa numitul „botargo”. Adică icre maturate. Acestea se rad  și se împrăștie deasuăra preparatului, pentru a-i da un gust cu adevpărat special. Cele mai simple paste, cu ulei și ardei iute, sunt un preparat versatil. Ideal rețeta include spaghetti, însă, dacă nu aveți în casă, puteți folosi fără niciun fel de problemă orice alt tip de paste.

Ingrediente de paste cu ulei de usturoi și ardei iute

Spaghete

Usturoi

Ulei de măsline extra virgin

Ardei iute uscat

Pătrunjel proaspăt

Ton botargo

Mod de preparare

Mai întâi pregătim apa pentru paste. Separat, luăm un cățel de usturoi, îi scoatem miezul și îl tăiem în 4. Apoi luăm un cățel de pătrunjel proaspăt (vom avea nevoie de tot mai târziu). Acum combinăm usturoiul și pătrunjelul, adăugăm puțin ulei și cu un cuțit bine ascuțit tăiem totul mărunt. Punem apa pentru paste la fiert, sărăm apa și aruncăm spaghetele sau alt tip de paste în ea.

În timp ce se fierb pastele, într-o tigaie pusă pe cuptor la flacără moderată punem ulei de măsline extravirgin din belșug. Când uleiul este încins punem usturoiul și pătrunjelul nostru tocat mărunt în prealabil. Lăsăm să se gătească timp de un minut, apoi degresăm cu o jumătate de lingură de apă de la paste, după care presărăm din belșug peperoncino ( ardei iute uscat). Mai tăiem puțin pătrunjel proaspăt pentru final.

Scurgem pastele fierte al dente direct în tigaie cu încă o lingură de apă de gătit și amestecăm până la fierbere. Când gătitul este complet adăugăm un strop de ulei de măsline extravirgin apoi restul de pătrunjel. Prăjim pastele și odată rumenite le servim, dar nu înainte de a rade deasupra fiecărei porții, o cantitate generoasă de icre de ton.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre