Simona Ionescu / Redactor Șef

Paste Rigatoni cu busuioc. O rețetă de să te lingi pe degete

Paste Rigatoni cu busuioc. O rețetă de să te lingi pe degete
Pastele sunt preferatele tuturor, sunt simplu de preparat, și, mai ale, rapid. Astăzi aducem în fața voastră niște paste folosite prea puțin în bucătăria românească.

Pastele Rigatoni sunt unele dintre cele mai cunoscute și utilizate în Italia, făcând parte din marea familie a pastelor scurte care include și pennele. Acestea au un exterior striat și au un diametru destul de mare. Rigatoni sunt excelente pentru a reține sosurile atât în interior, cât și în exterior și sunt perfecte pentru a capta toată aroma sosului alături de care sunt servite.

De aceea se consideră că Rigatoni sunt cea mai bună formă de paste pentru sosuri substanțiale de carne, cum ar fi ragù, precum și pentru sosul clasic de roșii sau un sos de fructe de mare. Pot fi scoase din apa de fierbere când sunt încă foarte mult al dente, astfel încât să termine de fiert direct în tigaia cu sos. Această metodă, cunoscută sub numele de risottare (gătit risotto), permite pastelor să absoarbă mai bine sosul.

Ingrediente pentru paste Rigatoni cu busuioc

350 g Rigatoni

¼ cană de oregano proaspăt

½ cană de busuioc proaspăt

50 g de brânză parmezan

3-6 căței de usturoi – tocați mărunt

1 lingură de fulgi de chili (dacă vă place foarte iute)

2 linguri de pastă de tomate

300 ml de smântână groasă

Ulei de măsline

Sare și piper

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Yarin (@breadbakebeyond)

Mod de preparare

Se fierb pastele într-o oală cu apă clocotită și sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi se scurg, rezervând o cană cu apă pentru gătit. Între timp, se toacă fin busuiocul și oregano. Se prăjește usturoiul la foc mediu-mare cu ulei de măsline și se adaugă oregano și busuiocul. Frigeți timp de un minut, apoi adăugați pasta de tomate și fulgii de chili, apoi gătiți timp de 30 de secunde.

Adăugați smântâna grea și gătiți încă 2 minute. Adăugați Rigatoni, apa pentru paste (treptat), sarea, parmezanul și amestecați. Amestecați la foc mediu timp de aproximativ 3 minute sau până când obțineți o textură netedă și cremoasă. Pastele  Rigatoni cu busuioc se servesc cu parmezan și fulgi de chili presărate deasupra.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre