Rețetă rapidă: Paste late cu sos cremos și dovlecei

Rețetă rapidă: Paste late cu sos cremos și dovlecei
Pastele sunt în topul preferințelor tuturor când vine vorba de o masă preparată rapid și delicios. Rețeta ce urmează e deosebit de cremoasă și asta fără să conțină smântână.

Pentru această rețetă de paste late cu sos cremos și dovlecei, puteți folosi inclusiv tăiței de casă, lați, dacă îi aveți cumva preparați. Altfel, se folosesc paste pappardelle, un sortiment de paste făinoase late și lungi, care vor fi pregătite conform indicațiilor de pe ambalaj.

Aceste paste sunt plate și late de aproximativ 1 cm, ele fiind deosebit de utile atunci când pregătiți sosuri cu ingrediente mai voluminoase în ele. Dacă nu aveți nici tăiței și nici paparddelle, puteți folosi paste de orice alt tip pe care le aveți în casă. Preparatul va ieși și la fel de gustos, indiferent de forma acestora.

Ingrediente pentru paste late cu sos cremos și dovlecei

– 4 dovlecei

– 1 bulb de usturoi

– 3 șalote

– 4 linguri de drojdie nutritivă

– suc și coajă de la 1 lămâie

– pătrunjel proaspăt

-1/2 cană de bulion vegetal

– sare/piper

– paste pappardelle pentru 2 – 3 persoane

Mod de preparare

Pentru început, înțepați 3 dovlecei cu o furculiță și prăjiți la 180 de grade Celsius, timp de aproximativ 30 de minute. Separat, se taie vârful căpățânii de usturoi, se înfășoară în folie de aluminiu și se prăjește împreună cu dovleceii. Se taie felii subțiri de șalotă și se prăjește până se înmoaie, apoi se adaugă ultimul dovlecel, tăiat felii subțiri, rotunde.

Se amestecă legumele prăjite pentru sos, împreună cu drojdia nutritivă și puțin bulion de legume. După ce s-au omogenizat, adăugați pastele pappardelle fierte la șalote și dovlecei. Adăugați și sucul și coaja de la o lămâie provenind dintr-o cultură ecologică. Se amestecă bine pastele cu sosul și se servește totul cu busuioc tocat deasupra.

Este de reținut că dacă vreți să preparați aceste paste late cu sos cremos și dovlecei puteți folosi în egală măsură și zucchini. Aceștia sunt la fel de gustoși și se comportă la fel de bine și în tigaie, și alături de sos.

Sursa: Instagram

Recomandarile noastre