Rețeta specială de paste tortellini cu broccoli și roșii

Rețeta specială de paste tortellini cu broccoli și roșii
Dacă nu ați încercat încă aceste paste, nu mai pierdeți timpul. Oricine a preparat rețeta a fost  încântat de cât de delicioase și ușor de preparat au fost. Și asta încă de la prima încercare.

Atunci când nu ai timp, dar vrei o masă consistentă și reconfortantă, aceasta este cea mai bună! Rețeta specială de paste tortellini cu broccoli și roșii. Este cremoasă, cu brânză și perfect aromată. În plus, aveți posibilitatea să vă „jucați” cu grosimea sosului, astfel încât să fie perfect cum vă doriți.

Ingrediente pentru tortellini cu broccoli și roșii

Ravioli sau tortellini cumpărate din magazin

Broccoli

4 linguri de unt sărat

1/3 cană de ceapă dulce tăiată în cubulețe

1 cățel de usturoi tăiat mărunt

1 linguriță de busuioc uscat

100 ml  pastă de roșii

1 ceașcă de smântână groasă

3/4 cană de parmezan (sau mai mult, pentru a îngroșa sosul,  dacă este nevoie)

1/4 cană de apă pentru paste

Sare și piper după gust

Se ornează cu parmezan proaspăt ras și busuioc proaspăt

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Erin O’Brien (@erinnobrienn)

Mod de preparare

Puneți apă la fiert într-o oală mare. Între timp, pregătiți sosul. Odată ce apa a dat în clocot, adăugați tortellini și broccoli în apă pentru a se găti. Într-o tigaie mare topiți 4 linguri de unt sărat, adăugați 1/3 cană de ceapă dulce tăiată cubulețe și gătiți la foc mic 3 – 4 minute. Adăugați 1 cățel de usturoi tocat fin și fierbeți la foc mic încă câteva minute. Adăugați 1 linguriță de busuioc uscat și toată pasta de roșii, gătiți încă câteva minute.

Adăugați 1 ceașcă de smântână și amestecați la foc mic până se încălzește, apoi adăugați 3/4 ceașcă de parmezan ras (sau mai mult pentru un sos mai gros). Se amestecă și se continuă să se încălzească, apoi se adaugă 1/4 cană de apă fierbinte pentru paste, se amestecă și se gătește încă 3 – 4 minute. Adăugați sare după gust. Dacă sosul este prea subțire, adăugați mai mult parmezan, dacă este prea gros, mai adăugați puțină apă pentru paste. Adăugați, în final, tortellini și broccoli, amestecați pentru a combina și serviți.

Sursa: Instagram

Recomandarile noastre