Cea mai delicioasă supă cremă de roșii coapte

Cea mai delicioasă supă cremă de roșii coapte
Iată o rețetă simplă, numai bună pentru a onora ultimele roșii coapte ale anului și pentru a sărbători începutul sezonului rece.

Această rețetă pune în valoare tomatele, în deplinătatea gustului lor fabulos. Este vorba de o supă cremă de roșii, dar nu una banală, cum, poate ați mai mâncat, ci una specială, aromată și cu o cremozitate care o transformă într-un preparat savuros și sățios. Roșiile, știm cu toții, sunt niște fructe lejere, bogate în fibre, vitamine și minerale precum fier, calciu, zinc și chiar magneziu.

În această perioadă a anului, încă mai găsim roșii bio la piață, și trebuie să profităm.

Ingrediente pentru supă cremă de roșii coapte

– 1,5 kg de roșii la alegere

– 1 ceapă medie

– 1 bulb de usturoi

– câteva crenguțe de cimbru

– 1 linguriță de oregano

– sare și piper

– un pic de ulei de măsline

– 1 – 2 căni de bulion (supă) de legume

– 1/2 cană (80 g) de caju (înlocuiți cu smântână vegană sau lapte de cocos)

– o mână de busuioc proaspăt⠀

– baghetă

– cimbru

– un vârf de cuțit de sare

– ulei de măsline

Mod de preparare

Într-o tavă mare de copt adăugați roșiile, ceapa și usturoiul. Se presară cu oregano, se asezonează cu sare și piper și se stropesc cu ulei de măsline. Toate acestea se dau la cuptor și se prăjesc la 200 de grade C timp de 40 – 50 de minute. După acest interval, stoarceți usturoiul și transferați-l într-un blender sau o oală pentru a-l amesteca cu restul ingredientelor. Adăugați busuiocul, caju-ul înmuiat (sau smântână vegană / lapte de cocos) și bulionul de legume. De asemenea, adăugați și roșiile coapte.

Amestecați până la omogenizare. Dacă este necesar, încălziți din nou. Separat, pentru servire, feliați pâinea, puneți-o pe o tavă de copt, adăugați cimbru, usturoi (opțional) și sare. Se stropește cu ulei de măsline și se dă la cuptor pentru câteva minute, până când devine aurie. Serviți cu puțin busuioc proaspăt și savurați!

Sursa: Instagram