Uleiuri pentru afecțiunile toamnei. Vă scapă de dureri, alungă insomnia și arsurile gastrice

Uleiuri pentru afecțiunile toamnei. Vă scapă de dureri, alungă insomnia și arsurile gastrice
Fie că vorbim de răceli, gripe sau alte afecțiuni ale toamnei, uleiurile esențiale vă vin rapid în ajutor.

Au un puternic efect antibacterian, antiviral și antiseptic și vă ajută să aveți o toamnă perfectă.

Uleiuri pentru afecțiunile toamnei. Vă scapă de dureri, alungă insomnia și arsurile gastrice

Una dintre problemele cu care ne confruntăm odată cu venirea toamnei este astenia, caracterizată prin insomnie sau palpitații. De mare ajutor vă este în acest sens uleiul esențial de lavandă. Puneți câteva picături pe pernă sau în apa de baie, înainte de culcare, acestea având un efect antistres garantat.

Foarte bun este și uleiul esențial de busuioc, care are efect revigorant și energizat. Pe de altă parte, uleiurile de rozmarin, iasomie, bergamotă sau trandafir folosite separat sau în amestec, reușesc să reducă tensiunea psihică și astfel să se instaleze starea de bine.

Uleiul esențial de tea-tree vă scapă de arsuri

Dacă aveți probleme cu articulațiile, faceți zilnic masa cu ulei de piper negru, care are efect antiinflamator, reduce senzația dureroasă și redă mobilitatea articulațiilor. Indiferent de anotimp, vă puteți confrunta cu accidente de bucătărie. Dacă v-ați ars, de exemplu, salvarea vine din partea uleiului esențial de tea-tree. Se adaugă câteva picături într-o linguriță cu miere și se aplică amestecul pe zona afectată.

Masați buzele cu ulei de măceș

Deși nu este atât de cunoscut ca frații săi, uleiul esențial de patchouli este recomandat de specialiști pentru asteniile specifice toamnei. Fie că e vorba de piele uscată, dermatită sau paraziți. Pe de altă parte, acest tip de ulei reușește să realizeze și o conexiune spirituală. Veți putea face masaj cu acest ulei sau îl puteți inhala.

Uleiul de portocale este un ajutor prețios pentru persoanele care suferă de anxietate sau nervozitate. La fel de bun este și ca exfoliant pentru piele. O problemă cu care se confruntă multe persoane când toamna se instalează sunt arsurile gastrice. Puneți o picătură de ulei de busuioc şi una de muşeţel pe o bucată de zahăr cubic sau de pâine şi administrați înainte de masă. Iar dacă vă crapă buzele din cauza frigului, masați cu ulei vegetal de măceș de câteva ori pe zi.