Ultimele informații despre starea sănătății lui Michael Schumacher. Poate merge?

Ultimele informații despre starea sănătății lui Michael Schumacher. Poate merge?
Povestea legendei Formula 1 e tragică. Vă amintiți că acesta s-a accidentat în timpul unei coborâri cu schiurile, în Elveția, în 2013, și a suferit un traumatism cerebral. De atunci se știu foarte puține lucruri despre starea lui Michael Schumacher, însă noi informații au apărut recent.

Cunoscutul pilot de Formula 1 a suferit o leziune cerebrală severă în 2013 și a petrecut cea mai bună parte a unui deceniu recuperându-se departe de lumina reflectoarelor, însă acum apar Ultimele informații despre starea sănătății lui Michael Schumacher.

Pe 3 ianuarie, Schumacher a împlinit 52 de ani. Nu a dat o petrecere. Totul s-a petrecut în spatele ușilor închise.  Cel care a fost de șapte ori campion mondial nu a mai apărut în public de la accidentul său. Medicii au insistat că sportivul trebuie să lupte, dar cu prognoze mai puțin optimiste.

De șapte ani izolat în casă

În decembrie 2013, în timp ce se afla într-o excursie la schi cu familia sa, Schumacher a suferit o leziune cerebrală severă în timp ce cobora Combe de Saulire lângă Méribel din Alpii francezi împreună cu fiul său Mick. În timp ce traversa o zonă în afara pistelor dintre Piste Chamois și Piste Mauduit, el a căzut și s-a lovit cu capul de o piatră.

În ciuda căștii de schi, a suferit răni catastrofale. Schumacher a fost dus de urgență la spital și ținut în comă în urma accidentului dramatic în timp ce medicii lucrau pentru salvarea campionului de curse. L-au scos încet din inconștiență, un an mai târziu, în 2014. Ulterior, familia sa l-a mutat acasă în Gland, Elveția, unde își continuă reabilitarea. În 2014, Telegraph scria că pilotul e „paralizat și în scaun cu rotile”.

Ultimele informații despre starea sănătății lui Michael Schumacher

Fostul șef al lui Schumacher de la Ferrari, Jean Todt, a declarat că pilotul a rămas puternic. El a declarat pentru Radio Monte-Carlo în 2019 că a urmărit o cursă de F1 cu șoferul și acesta „continuă să lupte”. Todt a spus: „Sunt întotdeauna atent cu astfel de afirmații, dar este adevărat. Am văzut cursa împreună cu Michael Schumacher, acasă la el în Elveția. Michael este în cele mai bune mâini și este bine îngrijit în casa lui. Nu renunță și continuă să lupte”.

El a continuat: „Familia sa luptă la fel de mult și, bineînțeles, prietenia noastră nu poate fi la fel ca odinioară. Doar pentru că nu mai există aceeași comunicare ca înainte. El continuă să lupte. Și familia sa luptă la fel”.

O altă actualizare optimistă a venit de la șeful F1, Bernie Ecclestone, care a declarat luna trecută că anticipează că Michael va putea într-o bună zi să răspundă la întrebări despre sănătatea sa. El a spus: „În prezent nu este cu noi. Dar când starea lui se va îmbunătăți, va răspunde la toate întrebările”.

Succesorul lui Michael Schumacher

În timp ce Schumacher continuă recuperarea, numai persoane selectate au voie să-l vadă. Luca Badoer, fost coleg de-al lui Schumacher la Ferrari, a spus că doar soția lui alege cine are voie să viziteze. El a spus: „Doar câteva persoane au voie să-l viziteze pe Schumacher. „Soția sa, Corinna, decide cine are voie să-l vadă”.

Între timp, câștigătorul Marelui Premiu al Italiei, Charles Leclerc, a fost considerat succesorul său pe pistă. Președintele FIA, Jean Todt, și directorul de Formula 1, motorsportul Ross Brawn, l-au comparat pe pilotul monegasc cu eroul de curse în recuperare.

Leclerc a spus: „Este întotdeauna foarte plăcut să auzi acest tip de lucruri. Dar am doar 21 de ani, nu am dovedit nimic în comparație cu ceea ce are Michael. Deci, deocamdată este mult prea departe să vorbesc despre aceste lucruri din cariera mea, încerc să am cea mai bună carieră posibilă. Dar, evident, să fie comparat cu acesta, este întotdeauna o onoare, dar mi se pare foarte departe”

Soția lui Schumacher decide cine îl poate vizita

În primul ei interviu de la accidentarea lui Schumacher, soția lui Michael, Corinna, a mulțumit legendei F1 pentru că „a făcut totul”. Ea a spus: „Când aveam 30 de ani, îmi doream foarte mult să am un cal. Michael a mers cu mine în Dubai, unde intenționam să cumpăr un cal arab. A făcut totul pentru mine. Nu voi uita niciodată cui trebuie să-i mulțumesc. Acesta e soțul meu Michael”.

Potrivit fostului manager al lui Michael Schumacher, Willi Weber, Corinna a respins cererile de vizită. Vorbind la emisiune la postul RTL care comemorează câștigarea titlului de acum 25 de ani, el a spus: „Știu că Michael a fost grav rănit, dar din păcate nu știu ce progrese face în reabilitare. Aș vrea să știu cum merge și să dăm mâna sau să-i mângâi fața. Dar, din păcate, Corinna respinge acest lucru.

Probabil se teme că voi recunoaște imediat ce se întâmplă și voi face public adevărul”.

Corinna Schumacher continuă să ia cele mai multe decizii pentru familia ei. Ea are ultimul cuvânt, împreună cu tatăl lui Michael Schumacher, Rolf, și cu copiii lor, Gina și Mick, în legătură cu filmările folosite într-un film despre fostul mare pilot.

Documentarul despre legendarul pilot a fost amânat

Potrivit companiei de producție B / 14, dezvoltarea viitorului film – care urma să fie lansat luna viitoare – a fost acum amânată din cauza „materialului extins” inclus în producție. Un purtător de cuvânt al B / 14 a declarat pentru Bild: „Regizorii și producătorii vor să-și acorde mai mult timp pentru a finaliza filmul datorită materialului foarte extins. Noua dată de lansare va fi anunțată în timp util”.

Sabine Kehm, purtătoarea de cuvânt al familiei Schumacher, a declarat: „Filmul descrie cariera impresionantă a lui Michael, dar și multe dintre fațetele omului complex. Pilotul nemilos și îndrăzneț de Formula 1, atletul ambițios, mecanicul desăvârșit cu un fler tehnic unic, jucătorul de echipă de încredere și omul de familie iubitor”, conform Express.

Data lansării nu este confirmată din cauza pandemiei Covid, regizorul și producătorul documentarului Vanessa Nöcker solicitând „răbdare”. Ea a declarat pentru site-ul german de știri Express: „Coronavirus a îngreunat situația”. Benjamin Seikel, care a produs documentarul împreună cu Nocker, a adăugat: „Suntem încântați că am avut cooperarea și încrederea familiei lui Michael Schumacher. Fără sprijinul lor, acest film nu ar fi fost posibil”.

În timpul carierei sale impresionante, pilotul a câștigat șapte titluri de Campionat Mondial de piloți între 1994 și 2004 pentru echipele Benetton și Ferrari. El a stabilit un record care a fost egalat de Lewis Hamilton abia anul trecut.

Sursa foto: Instagram

La mulți ani, Oana Pellea! Fiica lui Amza nu s-a făcut farmacistă, ci a devenit mare artistă

Recomandarile noastre