Ultimele noutăți despre starea de sănătate a papei Francisc. A suferit o operație complicată

Ultimele noutăți despre starea de sănătate a papei Francisc. A suferit o operație complicată
Vaticanul și lumea întreagă s-a rugat, ieri, pentru sănătatea Suveranului pontif. Cel mai iubit prelat a ajuns pe masa chirurgilor.

Ultimele noutăți despre starea de sănătate a papei Francisc vin direct de la Vatican. Biroul de presă a transmis noutățile. Purtătorul de cuvânt Matteo Bruni spune că operația de stenoză la colon a fost efectuată sub anestezie generală. Însă, acesta a preferat să nu ofere mai multe informații despre cât a durat sau despre perioada de convalescenţă în care Papa va rămâne internat la Spitalul Gemelli din Roma.

Papa Francisc a fost operat de urgență, aseară, în capitala țării.  În vârstă de 84 de ani, acesta a ajuns pe masa de operație, în urma durerilor cumplite cauzate de o boală a intestinului gros. Papa Francisc suferă de stenoză a colonului, mai exact, îngustarea intestinului gros.  Reprezentanții Vaticanului și purtătorii de cuvânt ai Papei au informat presa depsre starea actuală de sănătate a Suveranului. Papa a fost operat sub anestezie generală, la spitalul Gemelli din Roma, unde va rămâne internat și în următoarele zile.

Ultimele noutăți despre starea de sănătate a papei Francisc

În comunicatul de presă emis de Vatican se arată că starea Papei este acum una bună. A scăpat de durerile abdominale, dar el are în continuare  dureri, din cauza unei alte afecțiuni, sciatica, boală pe care o are de mai mulți ani. În plus, în  copilărie, Suveranului i-a fost îndepărtat un plămân, din cauza unei boli. Toate acestea fac ca recuperarea după intervenția de duminică să fie îndelungată.

Papa Francisc a rugat credincioşii să se roage pentru el

Cu o săptămână în urmă, Papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, folosise rugăciunea duminicală Angelus pentru a sugera publicului să se roage pentru el însuși.  Medicii de la Gemelli au mai efectuat o intervenție chirurgicală pe pacienți papali, inclusiv pe Papa Ioan Paul al II-lea, căruia i s-a îndepărtat o tumoare benignă, tot la colon, în 1992.

Sursa foto: Adrian Pîclișan

A murit „nevasta lui Ilie  Moromete”. O maladie urâtă a ținut-o departe de scenă pe actriță

Recomandarile noastre