Ultimul om care a pus piciorul pe Lună a făcut un gest ieșit din comun. Va rămâne în praful satelitului pentru cel puțin încă un milion de ani

Ultimul om care a pus piciorul pe Lună a făcut un gest ieșit din comun. Va rămâne în praful satelitului pentru cel puțin încă un milion de ani
În cadrul programului Apollo, sunt 12 oameni care au pășit pe lună, însă doar unul a rămas în istorie, pentru că a avut o idee genială. A scris inițialele fiicei sale pe satelitul natural.

Cu siguranță că numele lui Eugene Cernan Răspunsuri la cele mai căutate 7 întrebări pe net legate de sănătatea mintală le este cunoscut mai ales specialiștilor, dar ceea ce a făcut astronautul nu poate fi uitat cu una, cu două. Bărbatul a fost ultima persoană care a fost pe Lună, participând atât la misiunile Apollo 10 cât și la Apollo 17, iar ultima a fost cu totul și cu totul specială.

„TDC” 

După ce misiunea Apollo 17, lansată în decembrie 1972 s-a încheiat, cu puțin înainte ca modulul lunar să părăsească suprafața Lunii, Cernan s-a lăsat în genunchi și a scris numele fiicei sale: „TDC”. Iar literele, spun specialiștii, probabil că vor rămâne întipărite în praful satelitului cel puțin încă un milion de ani.

Bolovanul lui Tracy

Dar povestea lui Cenan nu se termină aici. Câțiva ani mai târziu, acesta stătea la o șuetă cu colegul său astronaut, Alan Bean care, ulterior a devenit pictor.

În timp ce îi dădea câteva informații despre ultima sa misiune, Cenan a văzut într-una din lucrările acestuia o piatră foarte mare pe care astronautul alături de cei cu care fusese plecat în Apollo 17 au studiat-o pe Lună.

În acel moment, Cenan a spus că ar fi scris numele fiicei sale pe aceasta, dar nu s-a gândit că piatra va fi o parte atât de importantă a misiunii, susține Fact Fiend.

Surpriza pe care nu o va uita niciodată

Câteva zile mai târziu, pictorul l-a sunat să-l anunțe că a modificat pictura, iar pe stânca se afla cuvântul Tracy. Curios, Cernan l-a întrebat de ce s-a gândit să-i facă o asemenea surpriză, iar colegul i-a spus că n-a vrut să „să se întoarcă și să o facă el însuși”. Bean a denumit tabloul „Bolovanul lui Tracy”, apoi a făcut o fotografie și a postat-o public. Pentru ca toată lumea să afle povestea lui Cenan și a fetiței sale…

Recomandarile noastre