Un alt fel de cartofi prăjiți, mult mai gustoși decât cei clasici. Încercați, pentru că nici nu știți ce pierdeți

Un alt fel de cartofi prăjiți, mult mai gustoși decât cei clasici. Încercați, pentru că nici nu știți ce pierdeți
Vă e poftă de o porție de cartofi prăjiți, dar vă temeți că vă veți pune silueta în pericol? Iată rețeta celor mai buni cartofi prăjiți în albuș de ou.

Pentru a realiza cartofii prăjiți în albuș de ou nu aveți nevoie deloc de ulei, iar rezultatul este unul fantastic.

Un alt fel de cartofi prăjiți, mult mai gustoși decât cei clasici. Încercați, pentru că nici nu știți ce pierdeți

Oricât ar părea de banali, cartofii prăjiți rămân unul dintre preparatele culinare preferate ale românilor. Ce spuneți de cartofii prăjiți în albuș de ou, care vă feresc de colăceii de pe burtă? Pentru obținerea acestora aveți nevoie de următoarele ingrediente: cinci-şapte cartofi, două albușuri de ou, sare şi piper după gust, boia dulce.

Mod de preparare

Pentru început, curățați bine cartofii, spălați și tăiați feliuțe mai groase. Puneți într-un caston albuşurile, sarea, piperul şi boia dulce şi amestecați. E bine dacă albușurile vor fi bătute spumă. Treceți cartofii prin acest preparat, apoi îi puneți într-o tavă, care a fost tapetată cu hârtie de copt. Se introduce pentru 15-30 de minute la cuptor, la temperatura de 200-220 de grade.

Un renumit chef american vă dezvăluie secretul celor mai buni cartofi prăjiți

Pentru a face niște cartofi prăjiți așa cum scrie la carte, țineți cont de sfaturile celebrului chef american Christopher Kimball. Potrivit acestuia, pentru a nu absorbi mai mult ulei decât este necesar și a nu se rupe, cartofii se prăjesc de două ori. Prima dată se coace interiorul, iar a doua oară exteriorul cartofilor.

Cei mai scumpi cartofi prăjiți din lume

Și tot în SUA, la un restaurant de fițe, există și cei mai scumpi cartofi din lume, pentru o porție pofticioșii plătind nu mai puțin de 200 de dolari. Aceștia sunt stropiți cu cu oţet francez și gătiţi de trei ori în grăsime pură de gâscă din sud-vestul Franţei. La acești cartofi pretențioși se pretează și un sos pe măsură.

Adică unul obținut din fulgi italieni de trufă neagră, sare Guérande, lapte de la vacă hrănită doar cu iarbă, unt de trufă neagră, şi brânză Gruyere elveţiană. Dar asta nu e totul, pentru că peste cartofi se aruncă o pudră fină comestibilă din aur de 23 de karate.

„Trufe, trufe și iar trufe în acești cartofi prăjiți. Așadar, aici avem ulei de trufe, avem trufe negre proaspete, de vară. Sosul Mornay, adică sosul de cașcaval în care vor fi scufundați cartofii, este infuzat cu trufe în o mie și unul de moduri diferite. Trufa este vedeta aici”, a declarat Frederick Schoen-Kiewert, managerul restaurantului.

Sursă foto: rtv