Simona Ionescu / Redactor Șef

Un cerșetor din Constanța se laudă că face 1.200 de lei pe zi

Un cerșetor din Constanța se laudă că face 1.200 de lei pe zi
Un cerșetor din Constanța a fost filmat în timp ce se laudă că obține 1.200 de lei pe zi. „Cât iei tu într-o lună, eu fac în două zile”, îi spune un cerșetor unui șofer, căruia îi flutură un teanc de bani.

Cerșetoria este interzisă și pedepsită în țara noastră, ba chiar se fac campanii de descurajare a oamenilor miloși din fire, care dau bani celor care cerșesc.

Un cerșetor din Constanța se laudă că face 1.200 de lei pe zi

Cerșetorii scot copiii pe stradă, stau pe lângă magazinele de lux ori de mâncare. Întind mâna sau au pancarte pe care scrie ”Muritor de foame”, pentru a sensibiliza persoanele miloase sau credincioase.

Iată că un cerșetor din Constanța are și tupeu. „Mai mult ca tine fac”, îi spune un cerșetor unui șofer, căruia îi flutură un teanc de bani.

Imaginile au fost publicate luni dimineață, 27 iulie, pe pagina oficială de Internet a Primăriei Constanța. Conform autorităților locale, localnicii și turiștii sunt generoși cu cerșetorii.

Un astfel de cerșetor spune cu tupeu, într-o înregistrare cu camera ascunsă, cum câștigă chiar și 1.200 de lei pe zi.

Nepăsător pentru că doar ce primise o amendă de 500 de lei, cerșetorul încheie dialogul: „Cât iei tu într-o lună, eu fac în două zile”.

În ultima lună, Poliția Locală Constanța a dat 70 de sancțiuni, în valoare de 9.500 lei, pentru cerșetorie. Anul trecut. În stațiunile de la malul mării au fost depistați minori scoși la cerșit, caz care a indignat întreaga țară. De-a lungul timpului, au fost depistați cerșetori care și-au ridicat vile din banii obținuți în țară ori în străinătate din această activitate.

Autoritățile fac apel la constănțeni și turiști ca în cazul în care observă astfel de persoane care apelează la mila publicului să sune la numerele de telefon ale Direcției Generale Poliția Locală Constanța, 0241484205 – Dispecerat sau 0799/606142 – WhatsApp.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre